CARSNEWS
AUTONEWS

Bentley: Μία Bentayga δεν φέρνει την άνοιξη…

Χρειάστηκαν μόλις 4 χρόνια για την Bentley μέχρι να αγγίξει το ορόσημο των 20.000 Bentayga. Τόσες έχουν πωληθεί από το 2016, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το επιβλητικό, πολυτελές και πανάκριβο SUV της αγγλικής εταιρίας. Το νούμερο των 20.000 Bentayga γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό δε, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό σημαίνει πως κατά μέσο όρο, σχεδόν 14 αυτοκίνητα πωλούνταν καθημερινώς για 4 χρόνια! Αν μιλούσαμε για κάποιο mainstream μοντέλο που δεν κοστίζει περισσότερο από €20.000, η επίδοση αυτή μπορεί δεν θα ήταν τόσο αξιόλογη αλλά μιλάμε για ένα χλιδάτο, ταχύτατο SUV με το σήμα της Bentley και φυσικά, ανάλογη τιμή.

Ακόμα και αυτό όμως, δεν αρκεί για να “σώσει την παρτίδα” για την αγγλική μάρκα, η οποία είναι αναγκασμένη να ανακοινώσει την περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας λόγω της πτώσεις που έχει επέλθει στις πωλήσεις της εξαιτίας της πανδημίας. Η Bentley λοιπόν, απολύει περίπου το ¼ του ανθρώπινου δυναμικού της με τη μορφή ενός είδους εθελούσιας εξόδου όπου οι όροι της απόλυσης θα βασίζονται στα χρόνια εργασίας, στην ηλικία και τον μισθό του υπαλλήλου

Η απώλεια συναδέλφων δεν είναι κάτι που παίρνουμε αψήφιστα αλλά αυτό είναι ένα αναγκαίο βήμα προς την εξασφάλιση των υπολοίπων θέσεων εργασίας και στην παροχή ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου για το μέλλον μέσω της Beyond100 στρατηγικής μας.

Δήλωσε ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bentley, Adrian Hallmark. Η εταιρία δήλωσε ότι θα παρέχει επιπλέον της αποζημίωσης και οικονομική υποστήριξη για τον επαγγελματικό προσανατολισμό όποιου δεχθεί να αποχωρήσει από αυτήν. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο της λήψης ακόμα πιο σκληρών μέτρων αν αυτά κριθούν απαραίτητα στο μέλλον.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Hyundai Kona με τολμηρό design!

cars

Kymco RevoNEX: Μια ηλεκτρική επανάσταση

cars

Ξεκινάει ο  Le Tour De France 2020. Κάλιο αργά παρά ..ποτέ!

cars

Kona Electric. Ξεκίνησε η παραγωγή του

cars

ΟΜΑΕ: Απονομή τίτλων Αγώνων Αυτοκινήτου 2023

cars

Toyota και Suzuki προχώρησαν σε ανταλλαγή μετοχών.

cars

Το τέλος πλησιάζει για το BMW i8.

cars

Άγρια συμπλοκή σε σχολείο: «Μιλήσαμε οι γονείς και ο άλλος γονέας έδειξε ενδιαφέρον, μίλησαν και τα παιδιά και τέλος καλό»

cars

Rolls-Royce Dawn Silver Bullet. Το πρώτο teaser του υπερπολυτελούς διθέσιου!

cars