CARSNEWS
AUTONEWS

Bentley Mulliner Bacalar. Μία νέα, πανάκριβη αρχή…

Αυτή είναι η Bentley Mulliner Bacalar. Ένα πανάκριβο, διθέσιο, ανοιχτό grand tourer περιορισμένης παραγωγής που σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Mulliner καθώς αποτελεί το πρώτο πραγματικά “coachbuilt” μοντέλο της αγγλικής φίρμας και σίγουρα όχι το τελευταίο καθώς δεν αποκλείεται να έχουμε κάτι νέο από την Mulliner σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Όπως καταλαβαίνεις, η Bacalar βασίζεται στην Continental GT αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για την δημιουργία ενός αυτοκινήτου που θα απαιτεί ένα 7-ψήφιο ποσό για την απόκτηση του. Τα μοναδικά σημεία που μεταφέρθηκαν αυτούσια από την Continental GT στην Bacalar, είναι οι χειρολαβές επειδή έπρεπε να λειτουργεί το σύστημα keyless entry και το “καπάκι” στο τιμόνι λόγω του αερόσακου. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει σπιθαμή πάνω στο αυτοκίνητο που να μην έχει τροποποιηθεί με κάποιον τρόπο. Το αμάξωμα για παράδειγμα, αντλεί πολλά στοιχεία από το EXP 100 GT concept – βασικά το εμπρός μέρος με τα μονά φωτιστικά σώματα και το πίσω μέρος, άκρως δραματικό και εντυπωσιακό. Στο εσωτερικό δε, πρωταγωνιστής είναι το ξύλο 5.000 ετών από δέντρα που έπεσαν φυσικά στην περιοχή της East Anglia και το αυθεντικό βρετανικό μαλλί. Τα όργανα και το ρολόι δε, διαθέτουν μπλε καντράν που θυμίζει την αντανάκλαση του φωτός σε λίμνη – συγκεκριμένα, στην λίμνη Bacalar του Μεξικό, που δανείζει το όνομα της στο μεγάλο cabriolet.

Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο γνωστός 6-λιτρος W12 της εταιρίας αλλά αναβαθμισμένος ώστε να αποδίδει 659 ίππους και 900 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας ενώ η κορυφαία Bentley δεν θα μπορούσε να μην εξοπλίζεται με το Dynamic Ride System που χρησιμοποιεί την ηλεκτρική αρχιτεκτονική 48-volt και με το σύστημα αερανάρτησης που υπόσχεται ευελιξία στις ρυθμίσεις ανάλογα με τις ορέξεις του οδηγού. Οι επιδόσεις δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αλλά αξίζει να τις αναφέρουμε: 3,5 δευτερόλεπτα χρειάζονται για το 0-100 ενώ η τελική ταχύτητα υπερβαίνει τα 322 km/h.

Εγκυκλοπαιδικά, να σημειώσουμε ότι η Bentley Mulliner Bacalar θα κατασκευαστεί σε μόλις 12 αντίτυπα, κάθε ένα από αυτά εξατομικευμένο σύμφωνα με τις προσταγές του πελάτη. Η αρχική τιμή της διαμορφώνεται στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ (με την τρέχουσα ισοτιμία) αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς και τα 12 παραδείγματα έχουν βρει ιδιοκτήτες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Volkswagen ετοιμάζει και το ID.3 SUV.

cars

ATS RR Turbo: Ένα αγωνιστικό 600 ίππων και 780 κιλών!

cars

Honda CRF450R. Mερικώς ανανεωμένη

cars

Fiat 500. Ανέκαθεν έδινε έμφαση στη σχεδίαση

cars

Honda. Με νέο φίλτρο καμπίνας που μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από Covid 

cars

Bugatti Chiron Pur Sport. Ένα παιχνίδι €3,2 εκατομμυρίων!

cars

Η Lamborghini Sian Roadster είναι μία πανάκριβη, sold-out πραγματικότητα!

cars

Nissan. Συνδυασμός πραγμάτων η διχρωμία στο Juke

cars

Kia EV9 Concept. Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia.

cars