CARSNEWS
AUTONEWS

Bugatti Chiron Pur Sport. Ένα παιχνίδι €3,2 εκατομμυρίων!

Η Bugatti έχει ένα και μόνο μοντέλο στην γκάμα της (αν μπορείς να την χαρακτηρίσεις “γκάμα”) αλλά ο αριθμός των ειδικών εκδόσεων που βασίζονται σε αυτό το ένα και μοναδικό μοντέλο αψηφά την λογική. Αυτό δεν πτοεί στο παραμικρό την γαλλική εταιρία που αποκάλυψε στο κόσμο και τους πελάτες της την Chiron Pur Sport. Μία ολίγον διαφορετική Chiron που κοστίζει αρκετά παραπάνω από την standard έκδοση και απευθύνεται σε… κάποιους λίγους.

Με την Pur Sport, η Bugatti προσπάθησε να κάνει μία πιο “εξειδικευμένη” τρόπον τινά Chiron. Εστίασε στην αεροδυναμική με μία νέα μάσκα που διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα (και μεγαλύτερο “πέταλο”) και νέο splitter ενώ στο πίσω μέρος, την παράσταση κλέβει η γιγαντιαία, σταθερή αεροτομή με πλάτος 1,9 μέτρων που σύμφωνα με την εταιρία, παράγει “σοβαρές ποσότητες downforce” καθώς και ο πιο… ακραίος διαχύτης. Πίσω παρατηρούμε επίσης τις νέες απολήξεις τιτανίου της εξάτμισης που “εκτυπώνονται” τρισδιάστατα ενώ νέες είναι και οι ζάντες ελαφρού κράματος μαγνησίου που ντύνονται με ελαστικά Michelin Cup 2 R σε διάσταση 285/30/20 εμπρός και 355/25/21 πίσω. Η εξάτμιση, οι ζάντες, η αφαίρεση του υδραυλικού συστήματος από την αεροτομή και άλλες λεπτομέρειες μεταξύ των οποίων η χρήση τιτανίου στο σύστημα πέδησης, έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση του βάρους κατά 50 κιλά σε σύγκριση με την “βασική” Chiron.

Οι αλλαγές όμως συνεχίζονται με το νέο set-up στην ανάρτηση που βασίζεται σε σκληρότερα κατά 65% ελατήρια εμπρός και κατά 33% πίσω καθώς και στο επανακαλιμπράρισμα της ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενης απόσβεσης και τις νέες ρυθμίσεις στην γωνία camber των τροχών. Η σημαντικότερη μετατροπή, εντοπίζεται στην μετάδοση και κυρίως, στις κατά 15% πιο “κοντές” σχέσεις που βελτιώνουν περαιτέρω την επιτάχυνση. Ενδεικτικός της ταχύτητας της Chiron Pur Sport είναι ο χρόνος που απαιτείται για την επιτάχυνση από τα 60 στα 120 km/h που σύμφωνα με την Bugatti είναι 2 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερο από αυτόν της ήδη πολύ, πολύ γρήγορης Chiron! Κι αυτό, με τον 8-λιτρο, quad-turbo W16 να μην αποδίδει περισσότερα από τα 1.500 άλογα και 1.600 Nm ροπής του standard μοντέλου, ακόμα κι αν ο κόφτης τοποθετήθηκε 200 σ.α.λ. υψηλότερα, στις 6.900 σ.α.λ. Το μοναδικό αρνητικό είναι ότι η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται πλέον στα 350 km/h λόγω αυξημένης downforce και πιο κοντών σχέσεων.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Bugatti θα κατασκευάσει μόλις 60 Chiron Pur Sport με την παραγωγή τους να ξεκινά κατά το δεύτερο μισό του 2020. Η τιμή τους δε, ξεκινά από τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η παρουσία της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision εδώ και 40 χρόνια

cars

Έξαρση παρουσιάζουν τα τροχαία δυστυχήματα

cars

Αυτοκίνητα: Μόνο ψηφιακά η έκδοση του πιστοποιητικού ταξινόμησης

cars

Η Ηyundai Ελλάς στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις 2023

cars

VW Group Power Day. Η επόμενη μέρα της ηλεκτροκίνησης

cars

Δυστυχώς, η Shelby Mustang GT500 δεν θα έρθει στην Ευρώπη!

cars

Νέο Renault Captur. Διαθέσιμο στη χώρα μας από 16880 Ευρώ

cars

Yohan και Léo Rossel: Η γαλλική σχολή οδηγών WRC έχει μέλλον

cars

Ford Mustang Mach-E. Με πολύ σημαντικές διακρίσεις

cars