CARSNEWS
AUTONEWS

Chevrolet Bolt και Bolt EUV. Προσγειωμένα αλλά σημαντικά!

Το Chevrolet Bolt μπορεί να μην έχει την λάμψη μίας Cadillac Lyriq ή το βαρύ όνομα του GMC Hummer αλλά είναι ένας σιωπηλός εργάτης για την General Motors έχοντας καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα από το 2017, οπότε και παρουσιάστηκε. Πιο σημαντικά όμως, το 75% των ανθρώπων που προτιμούν το Bolt έρχονται στην GM από άλλες μάρκες. Έτσι, η σημασία του entry-level ηλεκτρικού μοντέλου της Chevrolet γίνεται εμφανής, όπως και η προσοχή που του έδωσε η αμερικανική μάρκα κατά την εκτενή ανανέωση που παρουσιάζεται σήμερα.

Εμφανισιακά, το νέο Bolt αλλά και το δίδυμο αδερφάκι του με όνομα Bolt EUV ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά από τον προκάτοχο τους χάρη στη νέα μάσκα, τα λεπτότερα φωτιστικά σώματα και το ανασχεδιασμένο πίσω μέρος. Το Bolt EUV πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε πελάτες που ζητούν μεγαλύτερους χώρους όντας κατά 160 χιλιοστά μακρύτερο από το standard Bolt, εκ των οποίων τα 74 χιλιοστά αφορούν την αύξηση του μεταξονίου. Σύμφωνα με την Chevrolet, αυτό από μόνο του (καθώς οι υπόλοιπες διαστάσεις δεν έχουν αλλάξει) δημιουργεί μία πιο ευρύχωρη καμπίνα ιδιαίτερα στο πίσω μέρος όπου ο χώρος για τα πόδια των επιβατών φτάνει τα 993 χιλιοστά.

Κατά τα άλλα, η εταιρία άκουσε την κριτική των πελατών της και προχώρησε σε ένα πιο δραστικό φρεσκάρισμα του εσωτερικού με νέο τιμόνι, νέα καθίσματα και ανασχεδιασμένο ταμπλό, όπου βρίσκουμε όχι μόνο τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 8,0 ιντσών και την οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των 10,2 ιντσών αλλά και αναβαθμισμένα χειριστήρια και υλικά. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Bolt και το Bolt EUV γίνονται τα πρώτα μοντέλα της Chevrolet και τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά της General Motors που εξοπλίζονται με το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης “Super Cruise”, το οποίο επιτρέπει την “hands free” οδήγηση σε περισσότερα από 320.000 αμερικανικών αυτοκινητοδρόμων.

Όσον αφορά στα μηχανικά, αμφότερα τα μοντέλα εφοδιάζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα 203 ίππων και 360 Nm ροπής που τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων-λιθίου με χωρητικότητα 65 kWh. Αυτή χαρίζει αυτονομία 416 χιλιομέτρων στο Bolt και 402 χιλιομέτρων (λόγω αυξημένων διαστάσεων και βάρους) στο Bolt EUV ενώ αναφορικά με την φόρτιση, απαιτούνται περίπου 7 ώρες για την αναπλήρωση της μπαταρίας στο οικιακό σύστημα 240V ή περί τα 30 λεπτά για 160 χιλιόμετρα αυτονομίας σε έναν ταχυφορτιστή. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά κλείνοντας να αναφέρουμε πως το νέο Bolt κοστίζει από 31.995 δολάρια στις Η.Π.Α. και το Bolt EUV ξεκινά από τα $33.995.

The post Chevrolet Bolt και Bolt EUV. Προσγειωμένα αλλά σημαντικά! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα makeup trends που δοκιμάζουμε αυτή την άνοιξη

cars

Οχιά έκοβε βόλτες σε… αυλή σπιτιού στη Λαμία

cars

Jaguar F-Type facelift. Εκτενέστατο και ουσιώδες!

cars

Dacia Sandero, Sandero Stepway & Logan. Ολοκαίνουρια

cars

Bentley. Επενδύει σε ανακυκλώσιμους ηλεκτροκινητήρες

cars

Το επόμενο Renault Clio θα έχει και SUV έκδοση

cars

Jeep Compass PHEV. Eτοιμάζεται η γραμμή παραγωγής του

cars

Let’s explore: Έξι νέα ηλεκτρικά Škoda έως το 2026

cars

Audi: Πρόοδος δεν είναι μόνο η ιπποδύναμη ή η ταχύτητα.

cars