CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Η Gulf χορηγός της Williams-Επίκειται ανακοίνωση συνεργασίας και με Porsche;

Ένας από τους πιο εμβληματικούς χορηγούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα εμφανιστεί στα μονοθέσια της Williams. Έντονη φημολογία και για πιθανή σύμπραξή της με Porsche.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από το θέμα του νέου χορηγού της Williams. Πρόκειται για την εταιρία πετρελαιοειδών Gulf Oil η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με πολλές μεγάλες εταιρίες του χώρου, κυρίως στους αγώνες αντοχής.

Επρόκειτο για τον μεγάλο χορηγό των Ford GT στο Le Mans ενώ αργότερα είχε συνεργαστεί τόσο με την Porsche όσο και με την McLaren. Μάλιστα, υπήρξε χορηγός της τελευταίας στην F1 το 2020 και το 2021. Θα θυμούνται πολλοί φίλοι του σπορ ότι οι McLaren των Norris και Ricciardo ήταν βαμμένες στο επετειακό livery της Gulf κατά το Grand Prix του Μονακό πριν δύο χρόνια.

Με την συμφωνία της Gulf και της McLaren να  λήγει, φαίνεται ότι η αμερικανική εταιρία βρίσκει νέο συνεργάτη. Πρόκειται, φυσικά, για την Williams. Όπως όλα δείχνουν τα χρώματα της Gulf θα κυριαρχούν πάνω στα μονοθέσια από το Grove για τα επόμενα χρόνια.

Σύντομα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Να σημειωθεί ότι στην Williams -η οποία ανήκει στην αμερικανική Dorilton Capital- θα αγωνίζεται από φέτος ο, επίσης Αμερικανός, Logan Sargeant.

Gulf Williams Porsche;

Έντονη φημολογία, όμως, υπάρχει και σχετικά με ένα άλλο θέμα που αφορά στη Williams. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το θέμα την πιθανολογούμενης σύμπραξής της με την Porsche από το 2026.

Οι πρώτες φήμες είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Καθώς οι διαπραγματεύσεις της Porsche με την Red Bull είχαν ναυαγήσει, η Williams φάνταζε ως η μόνη ρεαλιστική εναπομείνασα επιλογή των Γερμανών.

Με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι η Dorilton θα ήταν διατεθειμένη να πουλήσει μερίδιο της ομάδας στην Porsche. Υπενθυμίζουμε ότι αυτός ήταν και ο κυρίως λόγος για τον οποίον δεν είχε αίσιο τέλος η ιστορία της τελευταίας με την Red Bull.

Πάντως, στον λογαριασμό instagram της Porsche για την Formula e, έκανε χθες την εμφάνισή του ένα video το οποίο αφήνει πολλά ερωτηματικά. Στο εν λόγω post, μάλιστα, αναγράφεται η σημερινή ημερομηνία και η φράση: «Βάλτε μπροστά τις μηχανές. Κάτι μεγάλο έρχεται».

Η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν πρέπει να σχετίζεται με την Formula e. Βλέπετε, ο πρώτος αγώνας της σεζόν είχε ολοκληρωθεί το Σάββατο. Υπάρχει, βέβαια, η πιθανότητα να αφορά στα αγωνιστικά της εταιρίας για το Le Mans. Μήπως, όμως, θα έχουμε την ανακοίνωση σύμπραξης της Porsche με την Williams;

Το εάν θα δούμε στο μέλλον ομάδα με όνομα Gulf Williams Porsche θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ferrari: Γιατί θα χάσει χορηγίες στην F1;

Verstappen: Δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρουόμαστε με τον Lewis

F1: Ποια ομάδα έχει το μεγαλύτερο pitwall;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έρχονται αναβαθμίσεις για τη Ferrari

cars

F1: Δεν θα τρέξει στη Σαουδική Αραβία ο Carlos Sainz

cars

Σαν Σήμερα: To άδοξο τέλος της ιστορικής Lotus (vid)

cars

Μία πρώτη ματιά στη νέα Williams FW46 (vid)

cars

Formula1: Στη Μόντσα η Ferrari περιμένει ένα θαύμα

cars

Νέα δωρεάν αθλητικά κανάλια προστίθενται στις τηλεοράσεις της LG

cars

Η επική παράσταση του Senna στη βροχή (video)

cars

F1 GP Αυστρίας FP3: Πάλι 1-2 η Mercedes (video)

cars

Ούτε τώρα δεν θα χριστεί ιππότης ο Lewis Hamilton

cars