CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Η Honda εκδήλωσε επίσημα ενδιαφέρον για επιστροφή το 2026

Ο πρόεδρος της Honda Racing, Koji Watanabe αποκάλυψε ότι η ιαπωνική εταιρία έχει εγγραφεί ως κατασκευαστής για συμμετοχή στην F1 από το 2026 και μετά.

Το γεγονός ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση στρατηγικής της Honda στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για το 2023. Ο Watanabe δήλωσε συγκεκριμένα: «Η Honda Racing Corporation έχει εγγραφεί ως υποψήφια κατασκευάστρια PU στην F1 από το 2026».

Ο Watanabe συνέχισε λέγοντας ότι η εταιρία ήθελε να προλάβει την προθεσμία της 15ης Νοεμβρίου ώστε να μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις επίσημες διαπραγματεύσεις που θα έχουν σχέση με τους κανονισμούς του 2026. «Οι κανονισμοί του 2026 κινούνται προς την κατεύθυνση των μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Αυτό ικανοποιεί ιδιαίτερα την Honda καθώς τόσο οι μηδενικές εκπομπές όσο και ο εξηλεκτρισμός αποτελούν τους δύο βασικούς στόχους της εταιρίας» σημείωσε ο Watanabe.

Ο Watanabe υπογράμμισε ότι η Honda δεν είχε κλείσει ποτέ πλήρως την πόρτα στην F1. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα της Honda είναι επιτύχει όλους τους στόχους της στον τομέα των αυτοκινήτων παραγωγής. «Νομίζω ότι υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για την τελική μας απόφαση».

Έχει ενδιαφέρον, πάντως, ο τρόπος με τον οποίον η Honda θα επέστρεφε στην F1. Η συνεργασία της με την Red Bull λήγει το 2025. Έπειτα, η αυστριακή ομάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να κατασκευάζει τις δικές της PU μέσω της RBPowertrains. Άρα η Honda θα πρέπει να προμηθεύσει, λογικά, κάποια άλλη ομάδα. Ή ενδεχομένως να φτιάξει την δική της ανεξάρτητη ομάδα για την F1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!

FIA: Απονομή των επάθλων του 2022 με… αιχμές ( video)

Williams: Αποχώρησε ο Jost Capito

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Dinner Recipe | Vegan Buddha Bowl

cars

Λιουις Χάμιλτον: Αυτό είναι το αγαπημένο του αυτοκίνητο

cars

Σε δημοπρασία η ιστορική αγωνιστική Mercedes-Benz 190E του Niki Lauda

cars

Βολφ: «Θα είμαστε στην κορυφή το 2024, αν…»

cars

The Formula 1 Gossip Column: Latest news from around the sport

cars

F1: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 2025

Bury

4η σεζόν για το «Formula 1: Drive To Survive»

cars

F1 GP Στυρίας: Δύο στα δύο για Verstappen (video)

cars

F1: Διαμάχη για τους κανονισμούς του 2026

cars