CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Κινδυνεύει το GP Κίνας και για το 2023;

Το κινεζικό GP έχει συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση του επίσημου προγράμματος της F1 για το 2023. Όμως, οι εξελίξεις στην Κίνα δείχνουν ότι η διεξαγωγή του δεν είναι πλήρως εξασφαλισμένη.

Ο λόγος είναι η πολιτική “μηδενικών κρουσμάτων” που εφαρμόζει σχετικά με τον covid-19 η κυβέρνηση της χώρας. Αυτές τις ημέρες διεξάγεται το 20ο συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος της χώρας. Και ο αρχηγός του -και ηγέτης της χώρας- Xi Jinping ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα κατά του ιού δεν πρόκειται να αμβλυνθούν.

Η Κίνα διατηρεί ακόμη μία από τις αυστηρότερες πολιτικές κατά του covid-19. Αρκούν λίγα κρούσματα ώστε ολόκληρες επιχειρήσεις να κλείσουν για μέρες. Ενώ οι έλεγχοι είναι αυστηρότατοι σε όλη την επικράτεια. Όπως, είναι προφανές, μία μαζική εισροή ξένων -έστω και για τις λίγες ημέρες του GP- δεν είναι κάτι που οι αρχές της χώρας επιθυμούν για την ώρα.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, ένας θεατής για το GP θα χρειαστεί δύο αρνητικά τεστ PCR από δύο διαφορετικά εξεταστικά κέντρα, πριν αναχωρήσει για την Κίνα. Με το που φτάσει στην χώρα θα υποβληθεί σε νέο τεστ ενώ υποχρεωτικά θα τεθεί σε δεκαήμερη καραντίνα, ασχέτως του αποτελέσματος. Όλα τα παραπάνω, φυσικά, καθιστούν την διεξαγωγή του αγώνα ανέφικτη.

Οι επιπλοκές μιας πιθανής ακύρωσης

Αρχικά, το σχέδιο ήταν το GP στην Σαγκάη να τοποθετηθεί το Φθινόπωρο του 2023. Έτσι, θα δινόταν χρόνος στην Κίνα ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα και να οργανώσει τις υποδομές της. Ωστόσο η F1 και οι κινεζικές αρχές δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε μία βολική ημερομηνία. Έτσι, ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 14-16 Απριλίου.

Μάλιστα, απέχει χρονικά δύο εβδομάδες τόσο από τον προηγούμενο αγώνα στην Μελβούρνη όσο και από τον επόμενο στο Μπακού. Πιθανή ακύρωση του κινεζικού GP θα σημαίνει και ένα κενό 4 εβδομάδων ανάμεσα στα GP Αυστραλίας και Αζερμπαϊτζάν. Δυστυχώς, για τους ανθρώπους της F1 δεν φαίνεται να μπορεί κάποιος νέος αγώνας να μπει στην θέση της Κίνας.

Σε αυτήν την περίπτωση εξετάζεται το ενδεχόμενο της αντικατάστασης του αγώνα με εκείνον του Αζερμπαϊτζάν. Η μετακίνηση του GP στο Μπακού δύο εβδομάδες νωρίτερα θα δώσει και “αέρα” τριών εβδομάδων στις ομάδες ώστε να μεταβούν μετά στο Μαϊάμι με λιγότερη πίεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Alonso: Τα πρωταθλήματα του Verstappen έχουν μεγαλύτερη αξία από του Hamilton

F1 GP Μεξικού: Ο Verstappen των ρεκόρ!

Red Bull: Νέα αεροδυναμική σήραγγα στο Milton Keynes

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Θέλει να ανανεώσει με Mercedes η Williams

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Hamilton στην pole position!

cars

«Έφυγε» ο σπουδαίος Sir Stirling Moss

cars

F1: Πώς επέλεξε κάθε οδηγός τον αριθμό του;

cars

Bearman’s career so far as the Ferrari rookie steps in

cars

Νέα Mercedes-AMG GLC: Η τεχνολογία της Formula 1 σε SUV

cars

Ο Stewart θα προτιμούσε την αποχώρηση του Vettel

cars

Οι τελικές βαθμολογίες της Formula 1 για το 2023

cars

Σε διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση η F1

cars