CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Νέα χάραξη στην Βαρκελώνη χωρίς το σικέιν

Οι υπεύθυνοι της ισπανικής πίστας πρόκειται να ζητήσουν έγκριση από την FIA για μία διαφορετική χάραξη. Σε αυτήν θα μπορεί να απουσιάζει και το σικέιν του τρίτου τομέα.

Δεν πρόκειται, δηλαδή, για κάποια μόνιμη αλλαγή που θα γίνει στο σιρκουί. Απλώς, θα δοθεί άδεια για δύο εναλλακτικές διαδρομές. Η μία θα είναι αυτή στην οποία γίνονται αγώνες διαφόρων κατηγοριών τα τελευταία χρόνια.

Στην εναλλακτική διαδρομή, το σικέιν των στροφών 14-15 θα απουσιάζει. Έτσι, από την έξοδο της στροφής 13 μέχρι την τελευταία γρήγορη δεξιά θα μεσολαβεί μόνο μία μικρή ευθεία. Ακριβώς, δηλαδή, όπως ήταν η χάραξη της πίστας πριν το 2007, όταν και είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά το εν λόγω -μάλλον άχαρο- σικέιν.

Εκπρόσωπος της καταλανικής πίστας δήλωσε: «Το συγκεκριμένο τμήμα δε θα τροποποιηθεί. Απλώς θα πάρουμε άδεια για τη χρήση εναλλακτικής διαδρομής χωρίς το σικέιν. Έπειτα, ο κάθε διοργανωτής θα μπορεί να αποφασίζει ποια από τις δύο διαδρομές επιθυμεί».

Από αγωνιστικής άποψης το σικέιν αυτό δεν προσέφερε κάτι το ιδιαίτερο. Αντιθέτως, θα λέγαμε ότι χαλούσε την ροή της πίστας στον τελευταίο τομέα. Ένας τομέας ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει υποστεί μετατροπές. Κυρίως για λόγους ασφαλείας, έπειτα και από το μοιραίο ατύχημα του Luis Salom το 2016.

Η πίστα της Βαρκελώνης συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνες που χρησιμοποιούνται συχνότερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τόσο για την διεξαγωγή επίσημων αγώνων όσο και δοκιμών εξέλιξης. Το 2022 η πίστα φιλοξένησε εκτός από αγώνες για  F1 και MotoGP ακόμη έξι κορυφαία events.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!

F1: Το Zandvoort εντός μέχρι το 2025-Ανακοινώθηκαν τα sprint του 2023

F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Φερστάπεν: Πώς μπορεί να φύγει από την Red Bull

cars

Formula 1: Ο πρόεδρος της FIA ερευνάται για χειραγώγηση αγώνα!

cars

F1 – Κανονικά ο Χόρνερ στην παρουσίαση της νέας Red Bull

cars

Formula 1: Νέα πίστα στη Σαουδική Αραβία

cars

GP Τουρκίας: Ταχύτερος ο Hamilton αλλά pole man ο Bottas

cars

F1 reporters on Max Verstappen’s third title

cars

Δεν σκοπεύει να τα παρατήσει ο Vettel

cars

FIA – Ποινή στους οδηγούς που προκαλούν διακοπή στην F2 και F3

cars

Verstappen: Οδηγός της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία

cars