CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Οι ημερομηνίες για τις πρεμιέρες των νέων μονοθέσιων

Οι ομάδες ετοιμάζονται πυρετωδώς για την νέα σεζόν της Formula 1. Καθώς οι μηχανικοί εξελίσσουν τα μονοθέσια του 2023 πολλές ημερομηνίες παρουσιάσεων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Μέχρι στιγμής, οκτώ από τις δέκα ομάδες του grid έχουν γνωστοποιήσει τις εν λόγω ημερομηνίες. Εκκρεμούν μόνο εκείνες των Alfa Romeo και Haas.

Το πρώτο μονοθέσιο που θα παρουσιαστεί, καθώς φαίνεται, θα είναι εκείνο της Red Bull στις 3 Φεβρουαρίου. Η πρωταθλήτρια του 2022 επέλεξε τη Νέα Υόρκη -όπως και η AlphaTauri- για την σχετική εκδήλωση. Ακολουθεί η Williams, στις 6 Φεβρουαρίου. Το event θα μεταδοθεί live στο διαδίκτυο από την βάση της ομάδας. Παραμένει άγνωστο το εάν με την παρουσίαση θα ανακοινωθεί και το όνομα του νέου τεχνικού διευθυντή της ομάδας.

Στις 11 Φεβρουαρίου την σκυτάλη παίρνει η AlphaTauri. Δύο ημέρες μετά θα είναι η σειρά της Aston Martin. Η ομάδα του Lawrence Stroll ήταν η πρώτη που είχε ανακοινώσει την ημερομηνία παρουσίασης. Αυτή θα λάβει χώρα στην βάση της ομάδας, στο Silverstone.

Την ίδια ημέρα -στις 13 Φεβρουαρίου δηλαδή- θα παρουσιαστεί και η νέα McLaren. Φυσικά, η εκδήλωση θα γίνει στο McLaren Technology Center, έδρα της ομάδας. Στις 14 Φεβρουαρίου ακολουθεί η Ferrari. Οι Ιταλοί δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη την τοποθεσία στην οποίαν θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του νέου τους μονοθέσιου.

Ένα ιδιαίτερο δώρο

H Mercedes θα κάνει τα δικά της αποκαλυπτήρια -όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια- στο Silverstone μία ημέρα μετά, στις 15 Φεβρουαρίου. Η ημερομηνία συμπίπτει, μάλιστα, με εκείνην των γενεθλίων του οδηγού της, George Russell. Ο Βρετανός δεν ξέχασε να ευχαριστήσει στο διαδίκτυο την ομάδα του για το… δώρο το οποίο θα ονομαστεί W14.

Τέλος, στις 16 Φεβρουαρίου η Alpine θα αποκαλύψει το δικό της μονοθέσιο σε εκδήλωση που θα γίνει στο Λονδίνο. Στις 22 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει το μοναδικό τριήμερο χειμερινών δοκιμών της σεζόν, στο Μπαχρέιν. Μέχρι τότε θα πρέπει να περιμένουμε να έχουν παρουσιαστεί και τα υπόλοιπα μονοθέσια. Η σεζόν αρχίζει στις 5 Μαρτίου, στην ίδια πίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Verstappen: Δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρουόμαστε με τον Lewis

F1: Η πιο ακριβή σεζόν όλων των εποχών!

F1: Οι ομάδες αντιδρούν στην Andretti-Cadillac

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ferrari: Η ημερομηνία παρουσίασης του νέου μονοθέσιου

cars

Ο Enzo θα έδειχνε περισσότερο σεβασμό στον Vettel

cars

Θετικός στον Covid-19 o Lando Norris

cars

F1 GP Αυστρίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3

cars

F1 GP Βραζιλίας: Ο Ocon ταχύτερος πριν το Sprint

cars

Η Aston Martin Safety Car της F1 έχει 656 ίππους για να μην παραπονιέται ο Verstappen

cars

Ο Hamilton «κάρφωσε» τον Verstappen

cars

GP Μεξικού: Διαφορές… χιλιοστών στο FP1

cars

Άσχημα νέα για τον Verstappen -Πόσες θέσεις θα χάσει στο Βέλγιο ο Ολλανδός

cars