CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Οι ομάδες αποφάσισαν τη μετατόπιση του καλοκαιρινού διαλείμματος

Άνοιξε ο δρόμος για την πλήρη αναδιαμόρφωση του προγράμματος του μαγικού κόσμου της Formula 1, όταν η παρούσα απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού επιτρέψει την έναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Ως γνωστόν έχουν αναβληθεί οι πρώτοι τρεις αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2020 σε Αυστραλία, Μπαχρέιν και Βιετνάμ ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η διεξαγωγή των Grand Prix σε Ολλανδία, Ισπανία και Μονακό.

Αυτή τη στιγμή, το πιο αισιόδοξο πλάνο αφορά έναρξη της σεζόν από τον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν στις 7 Ιουνίου αλλά ακόμα κι αν γίνει πραγματικότητα, η Formula 1 θα έχει μπροστά της την πρόκληση να χωρέσει όσο γίνεται περισσότερους αγώνες σε χρονικό εύρος 6 μηνών.

Η απόφαση να μην υπάρξει υποχρεωτικό διάλειμμα τον Αύγουστο διευκολύνει σημαντικά τα πράγματα αφού θα μπορούν να στριμωχτούν 1-2 αγώνες σε εκείνο το χρονικό διάστημα. Προφανώς οι εργαζόμενοι στις ομάδες ήταν δυσαρεστημένοι από αυτό το σενάριο και για να τους… χρυσώσει το χάπι, η FIA αύξησε την παύση εργασιών από 14 σε 21 μέρες.

Βέβαια είναι άλλο πράγμα να κάνεις διακοπές με την οικογένειά σου σε ένα παραλιακό μέρος το κατακαλόκαιρο κι άλλο να είσαι σε… κατ’ οίκον περιορισμό λόγω του κορωνοϊού και μάλιστα τον… Απρίλιο. Ενώ είναι δεδομένο πως θα έχουμε πολλούς αγώνες που θα γίνουν σε συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, πράγμα που καθιστά την πιθανή νέα μορφή του προγράμματος τουλάχιστον εξαντλητική.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Ματαιώθηκε το Grand Prix Αυστραλίας

MotoGP: Αναβολή και για το MotoGP της Αργεντινής. Δείτε το νέο καλεντάρι

Rallycross: Ακυρώθηκε ο αγώνας της Αγίας Πετρούπολης

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Όχι στον Alonso, ναι στον Verstappen

cars

Haas: Έξω ο Mick, μέσα ο Hulkenberg!

cars

Ο Φερστάπεν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του Πέρεζ στις πρώτες δοκιμές του GP Βρετανίας

cars

Schumacher-Hamilton: Η ιστορία, μέσα από τα δικά τους λόγια (video)

cars

Τι κάνουν οι οδηγοί της F1 την εποχή του κορωνοϊού;

cars

Πόσα πλήρωσε η Toro Rosso για τις ζημιές από τα ατυχήματα του 2018;

cars

Το F1 Vlog του έπους της Μόντσα

cars

Lord Drake Kustoms – Harley-Davidson VROD 260 BG

cars

{{ngMeta.title}}

cars