CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Αυστρίας: Η αυλαία άνοιξε με Hamilton!

O Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστρίας, με το οποίο ανοίγει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο 35χρονος οδηγός της Mercedes έδειξε το δρόμο στην πίστα του Red Bull Ring, σε μία περίοδο που σηματοδότησε την επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από πολύμηνη διακοπή λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

All please be upstanding for the nation anthem of Formula 1.#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/NJXMuwFbsi

— Formula 1 (@F1) July 3, 2020

Το ξεκίνημα της 90λεπτης διαδικασίας δεν είχε ιδιαίτερη δράση κι αυτό λόγω των καιρικών συνθηκών. Η πίστα είχε ακόμα πολλές παγίδες από την χθεσινή κακοκαιρία που συνεχίστηκε το βράδυ. Κι ενώ είδαμε κάποιους οδηγούς να βγαίνουν στην πίστα, η ελαφρά βροχόπτωση τους έστειλε όλους πάλι στα pit.

CARS! 😍#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/Ib1w5JNj09

— Formula 1 (@F1) July 3, 2020

Χρειάστηκε να περάσει μισή και πλέον ώρα προτού δούμε κορυφαίους συνδυασμούς με σλικ ελαστικά και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton να δείχνει το δρόμο και σταδιακά να κατεβαίνει.

Φτάνοντας στα μισά του δρόμου, με την κατάσταση της πίστας του οδοστρώματος να βελτιώνεται, είδαμε οδηγούς από το midfield (Sergio Perez, Carlos Sainz, Lance Stroll, Daniel Ricciardo) να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση.

✅ New livery’s first outing


✅ New driver’s first outing

Lookin’ good out there @WilliamsRacing and @NicholasLatifi 😉#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/hGw4Z0aTAW

— Formula 1 (@F1) July 3, 2020

Την ίδια ώρα, ο Romain Grosjean ήταν καθηλωμένος στα pit, με τους μηχανικούς της Haas να δουλεύουν πάνω σε διαρροή υγρών φρένων στο μονοθέσιό του. Πρώτο… τεστ του πόσο γρήγορα μπορούν να γίνουν οι εργασίες στα γκαράζ δεδομένων των υποχρεωτικών αποστάσεων λόγω Covid-19.

Stealth mode activated 😎#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/hnI83x3TkL

— Formula 1 (@F1) July 3, 2020

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Valtteri Bottas έβαλε νέο σετ μαλακής γόμας στη W11 και πέρασε στην κορυφή αλλά δεν έμεινε πολύ εκεί, αφού ο teammate του έσπασε το φράγμα των 65 δευτερολέπτων, γυρνώντας στο Σπίλμπεργκ σε 1.04.968! Μάλιστα λίγο μετά ο Βρετανός κατέβηκε ακόμα περισσότερο, στο 1.04.816.

⚠️ VIRTUAL SAFETY CAR ⚠️

Brief yellow flag, as a marshal retrieves a chunk of Renault from the start/finish straight#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/b75WVeCt1N

— Formula 1 (@F1) July 3, 2020

Ένα τέταρτο πριν το τέλος του FP1 είδαμε τις Red Bull να ξεκινούν να πατούν γκάζι, με την πρώτη προσπάθεια του Alex Albon να επηρεάζεται από Virtual Safety Car (για να απομακρυνθεί ένα αεροδυναμικό βοήθημα που αποκολλήθηκε από τη Renault του Alex Albon). και του Max Verstappen από ένα λάθος που οδήγησε σε τετ α κε.

Max gets swapped around at Turn 1 🔄

But he’s back up to full speed with 15 minutes to go#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/eSs6EIEcCA

— Formula 1 (@F1) July 3, 2020

Όταν ο Mad Max έκανε καθαρό γύρο, βρέθηκε με τη μία στο κυνήγι των Mercedes καθώς σημείωσε την τρίτη καλύτερη επίδοση, χρησιμοποιώντας όπως και τα… μαύρα βέλη, τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Την ίδια ώρα η Ferrari έδειχνε να έχει το μυαλό της στον αγώνα και να βγάζει τους οδηγούς της στην πίστα μόνο με τα ενδιάμεσα ελαστικά στην αρχή και τη μέση γόμα των σλικ στη συνέχεια.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος της περιόδου ο Daniil Kvyat είχε έξοδο στην τελευταία στροφή, οδηγώντας τον George Russell με τη Williams σε τροχιά αποφυγής σύγκρουσης.

Close one #F1 #AustrianGP pic.twitter.com/GwRtmdbfUs

— Mattzel89 (@Mattzel89) July 3, 2020

Δεν υπήρξαν άλλα απρόοπτα κι έτσι η σεζόν ολοκληρώθηκε με τη Mercedes να κάνει το 1-2. Η Red Bull ακολούθησε, η Racing Point έδειξε ξανά πως φέτος θα είναι πιο ισχυρή ενώ η Ferrari δεν έδειξε που πραγματικά βρίσκεται σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

Here’s how things played out for the field in FP1…

📸 @f1visualized #AustrianGP | #F1 pic.twitter.com/1yEhJWcQ5W

— The Race (@wearetherace) July 3, 2020

Διαβάστε επίσης:

Ο Brundle διατηρεί το σενάριο Hamilton-Ferrari

Με αναβαθμισμένη υβριδική μηχανή η Honda

To F1 Vlog επέστρεψε!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αλλάζει και λάστιχα ο Hamilton!

cars

Η νέα Pininfarina Battista έρχεται με 1.877 PS και «κουβαλά» ένα θρυλικό όνομα της F1 (photos-video)

cars

Test MotoGP Misano: Ταχύτερος ο Marini – Honda και Yamaha στο επίκεντρο να δοκιμάζουν τα πρωτότυπα του 2024 – KTM και Aprilia δοκιμάζουν ενημερώσεις – Φωτογραφίες

cars

FIA: Τέλος για τη γενική γραμματέα Shaila-An Rao Rao

cars

Με Formula 1 οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

cars

New safety car confirmed for Saudi Arabian GP

cars

Ονειρεύεται GP στους δρόμους του Λονδίνου ο Wolff

cars

Με την αύρα του πρωταθλητή ο Φερστάπεν, θριάμβευσε και στο Κατάρ!

cars

Michael Schumacher: 7 χρόνια από την στιγμή που πάγωσε ο χρόνος

cars