CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Μπαχρέιν: Απάντησε στο FP3 ο Verstappen

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μπαχρέιν.

Ο οδηγός της Red Bull Racing πλασαρίστηκε μπροστά από το δίδυμο της Mercedes AMG, στην τελευταία πρόβα πριν την μάχη της pole position για τον δέκατο-πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 31.

Καθώς η μάχη της Pole Position αλλά και του αγώνα θα γίνουν πιο αρά μέσα στη μέρα, οι συνθήκες δεν ήταν ακριβώς αντιπροσωπευτικές. Έτσι, ειδικά το πρώτο 20λεπτο της ωριαίας διαδικασίας, δεν είχαμε ιδιαίτερη δράση στην πίστα.

🚁📸 @BAH_Int_Circuit #BahrainGP 🇧🇭 #F1 pic.twitter.com/oqJUsy7Yh4

— Formula 1 (@F1) November 28, 2020

Όταν είδαμε δράση, είδαμε τους οδηγούς να προφυλάσσουν τα περιορισμένα εναπομείναντα σετ μέσης και σκληρής γόμας που αναμένεται να αξιοποιηθούν στον αγώνα, και να χρησιμοποιούν τα μαλακά που είχαν σε… αφθονία (8 σετ).

Λίγο πριν τα μισά της διαδικασίας, ο Verstappen τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή με χρόνο στο 1.29.617, προτού κατέβει ακόμα περισσότερο, στο 1.29.600.

Ωστόσο στο γύρο αυτό, η τηλεοπτική κάλυψη φανέρωσε υπερβολική ταλάντωση στο πάνω στέλεχος της πίσω αεροτομής της RB16, πράγμα που έφερε εργασίες από τους μηχανικούς της Red Bull.

Ακολούθησε απάντηση από τα μαύρα βέλη, πρώτα από τον Valtteri Bottas με επίδοση στο 1.28.721 και μετά από τον Lewis Hamilton στο 1.28.618, προτού ο Verstappen κατέβει στο 1.28.355. Επίδοση που έμελλε να είναι και η κορυφαία του FP3.

✨ @Max33Verstappen

He currently tops the timesheet but he might have an issue with the rear of his car – he’s back in the pits now#BahrainGP 🇧🇭 #F1 pic.twitter.com/Zre1DuDUWo

— Formula 1 (@F1) November 28, 2020

Μετά το χθεσινό ατύχημα, ο Alex Albon βρήκε ρυθμό κα σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο με τη δεύτερη Red Bull – αν και έξι δέκατα πίσω από τον teammate του.

Την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσαν οι οδηγοί των McLaren και Scuderia AlphaTauri, αν και όλοι εκτός δευτερολέπτου από τον χρόνο του Verstappen.

Αναλυτικά:

Διαβάστε επίσης:

F1 Vlog για το… μπακλαβά Grand Prix (vid)

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο carsnews

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο carsnews

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

The key questions surrounding F1’s Qatar GP tyre drama

cars

IT’S RACE WEEK: 5 storylines we’re excited about ahead of the 2023 Qatar Grand Prix

cars

F1 – Η δοκιμή που θα μπορούσε να σώσει ζωές οδηγών

cars

Las Vegas: H Formula 1 επιστρέφει στην πόλη “καζίνο” μετά από 41 χρόνια

cars

Formula 1 στην Αυστρία: Ανώμαλη προσγείωση σε πτήση επίδειξης πριν την έναρξη

cars

Έχει «Σχέδιο B» o Verstappen

cars

Οι ώρες των σημερινών μεταδόσεων σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (vid)

cars

Σε νοσοκομείο στο Παρίσι ο Michael Schumacher!

cars

Hamilton vs Schumacher

cars