CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Hamilton στην pole position!

Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την κατάκτηση της pole position για το Grand Prix Ουγγαρίας, τρίτο γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο 35χρονος έκανε τον έναν εντυπωσιακό γύρο μετά τον άλλο, στερώντας από τον επίσης ταχύτατο teammate του, Valtteri Bottas, την πρωτιά. Μάλιστα αυτή ήταν η 90η pole του παγκόσμιου πρωταθλητή στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Οι Racing Point προκάλεσαν εκ νέου αίσθηση ενώ οι Red Bull ήταν πίσω από τις Ferrari.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν ένα ακόμα συννεφιασμένο απόγευμα, με τη βροχή να φλερτάρει με την πίστα του Χανγκαρόρινγκ, τη θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 27.

👀 ☔️#HungarianGP 🇭🇺 #F1 pic.twitter.com/RqZCo57idn

— Formula 1 (@F1) July 18, 2020

Με μερικές σταγόνες να πέφτουν, όλοι βγήκαν στην πίστα με το που είχαμε πράσινο φως στη 18λεπτη διαδικασία του Q1. Οι Mercedes έδειξαν από νωρίς το δρόμο, με τον Lewis Hamilton να κατεβαίνει στο 1.15.366, τον Valtteri Bottas 118 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργό και τις δύο Racing Point να είναι πάλι αυτές που ακολουθούσαν.

Όμως προς το τέλος του Q1, η κατάσταση του οδοστρώματος βελτιώθηκε, με τους χρόνους να πέφτουν. Κι αυτό έφερε μία παράξενη κατάσταση. Με τις Racing Point στην κορυφή και τον Sergio Perez ταχύτερο όλων, τον Hamilton, τις δύο McLaren και τη Ferrari του Sebastian Vettel να αποτελούν το Top-6!

Sparks flying early on in Q1

With rain forecast, the drivers are all keen to post early lap times ⏱️#HungarianGP 🇭🇺 #F1 pic.twitter.com/9ojRq9GPJ2

— Formula 1 (@F1) July 18, 2020

Η θετική έκπληξη ήταν η Williams που είδε και τους δύο οδηγούς της να προκρίνονται στο Q2 – ειδικά ο Russell σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο! Επιδόσεις αξιοσημείωτες δεδομένου πως πέρυσι τα μονοθέσια της ιστορικής ομάδας ήταν σχεδόν πάντα στις δύο τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Η τελευταία φορά που η ομάδα του Sir Frank είδε δύο μονοθέσιά της να προκρίνονται στην επόμενη φάση των κατατακτήριων, ήταν στο ιταλικό Grand Prix του 2018.

Russell: P9

Latifi: P15

Superb effort from @WilliamsRacing as both cars qualify for Q2 👊#HungarianGP 🇭🇺 #F1 pic.twitter.com/nAmLnuMsGK

— Formula 1 (@F1) July 18, 2020

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί έμειναν οι δύο Haas και οι δύο Alfa Romeo που ξανά ήταν πολύ πίσω σε ρυθμό, καθώς και η AlphaTauri του Daniil Kvyat.

Στο Q2 οι Mercedes έδειξαν πάλι το δρόμο από νωρίς, με τον Hamilton ταχύτερο του Bottas με επίδοση στο 1.14.261, την οποία δεν προσπάθησε καν να βελτιώσει. Και παρότι ήταν κάτω από την περυσινή pole position, ο Βρετανός την πέτυχε με τη μέση γόμα!

Με αυτή θα εκκινήσει τον αγώνα, όπως και οι οδηγοί της Racing Point, η οποία ρίσκαρε στο τέλος και της βγήκε! Στη μάχη του φινάλε, ο Max Verstappen βρήκε την ταχύτητα να ανέβει τρίτος, με τον Norris ανάμεσα στις δύο Ferrari.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν οι δύο Renault, οι δύο Williams και ο Alex Albon, που αποτέλεσε την αρνητική έκπληξη της διαδικασίας. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ο Russell ήταν μπροστά και από τον Ταϊλανδό της Red Bull αλλά και τον Esteban Ocon της Renault.

Έτσι στην τελική μάχη για την pole συμμετείχαν οι δύο Mercedes, οι δύο Racing Point, οι δύο Ferrari, οι δύο Williams, η Toro Rosso του Pierre Gasly παρότι αντιμετώπιζε προβλήματα με την υβριδική μηχανή της Honda και η RB16 του Verstappen.

Στο Q3 o Hamilton έδειξε με την πρώτη τα δόντια του, κατεβαίνοντας στο 1.13.613! Ο teammate του ήταν 3 δέκατα μακριά και με τον χρόνο του Perez να ακυρώνεται γιατί βγήκε εκτός των ορίων της πίστας στη στροφή 4, δεν υπήρχε άλλος στο ίδιο δευτερόλεπτο! Ο Stroll ήταν οριακά εκτός αυτού, με τον Verstappen, τις McLaren και τις Ferrari να ακολουθούν.

Στη δεύτερη προσπάθειά τους οι Ferrari βρέθηκαν προσωρινά στις θέσεις 4 και 5 αλλά τελικά έμειναν πίσω από τις Racing Point.

There’s definitely a smile under there 😁#HungarianGP #F1 pic.twitter.com/P5r3N90b56

— BWT Racing Point F1 Team (@RacingPointF1) July 18, 2020

Όμως το «αφεντικό» της διαδικασίας ήταν ο Hamilton. Κατέβηκε ακόμα πιο χαμηλά, στο 1.13.447, επίδοση απαραίτητη καθώς ο Bottas κινήθηκε επίσης ταχύτερα, με την τελική τους διαφορά στα 107 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την έβδομη pole στο Χανγκαρόρινγκ ενώ έχει και ισάριθμες νίκες. Οι Racing Point θα είναι στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης με τον Stroll μπροστά από τον Perez, οι Ferrari στην τρίτη με τον Vettel μπροστά από τον Leclerc ενώ ο περυσινός κάτοχος της pole, o Verstappen, έμεινε έβδομος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

F1-2020-Rd3-Hungary-pole-Times1000short

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του GP Στυρίας

Όλο και πιο κοντά στην Aston Martin o Vettel!

Το GP Στυρίας από την οπτική γωνία της Pirelli

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Χάρης Κουνενής: Αποκλειστική συνέντευξη με τον Έλληνα της AlphaTauri

cars

F1 GP ΗΠΑ: Μεγάλη νίκη Verstappen και πρωταθλήτρια η Red Bull!

cars

GP Ρωσίας: Παρθενική pole για Norris, συναρπαστικό grid!

cars

O Pietro Fittipaldi θα αντικαταστήσει τον Grosjean στο Σακχίρ

cars

Το μονοθέσιο του Χάμιλτον έπιασε τα 18 εκατομμύρια δολάρια

cars

Μαθητής σε σχολή της Formula 1 ο Μπραντ Πιτ για τη νέα του ταινία

cars

Νέα στοιχεία για την κατάσταση του Σουμάχερ: Δεν είναι πια ο Μίκαελ που ξέραμε στη Formula 1, λέει φίλος του

cars

Οι ομάδες απέρριψαν δύο λύσεις για το GP Κίνας

cars

F1: Μπορούσε να είχε γίνει το Grand Prix Αυστραλίας;

cars