CARSNEWS
F1 & RACES

Ferrari: Ο Vasseur στην θέση του Binotto!

Η Ferrari επιβεβαίωσε την πρόσληψη του Fred Vasseur στην θέση του Mattia Binotto για την επόμενη σεζόν.

Η φημολογία ήταν έντονη εδώ και ημέρες. Πληροφορίες από την Ελβετία ήθελαν τον Vasseur να έχει ήδη αγοράσει σπίτι κοντά στο Maranello. Ο ιδρυτής της Sauber -νυν Alfa Romeo- Peter Sauber είχε ερωτηθεί σχετικά απαντώντας: «Όταν σε καλεί η Ferrari, πρέπει να πας».

Αυτό ακριβώς, λοιπόν, φαίνεται ότι έκανε ο Vasseur. Ο Γάλλος έχει τεράστια εμπειρία από τους αγώνες. Με τον Nicolas Todt -γιο του Jean- είχαν ιδρύσει το 2004 την ART Grand Prix, ομάδα η οποία συμμετέχει σε χαμηλότερες κατηγορίες μονοθέσιων. Από την ομάδα αυτή έχει περάσει πάνω από το… μισό grid της σημερινής Formula 1.

Ο Γάλλος, όμως, δεν είχε αρκεστεί στην πολύ επιτυχημένη πορεία της ομάδας του σε F3 και F2. Το 2016 είχε αναλάβει επικεφαλής της Renault στην Formula 1. Όμως, το 2017 θα μεταπηδούσε στην Sauber, σε αντίστοιχο πόστο. Ο Vasseur παρέμεινε στην ελβετική ομάδα -η οποία από το 2018 αγωνίζεται ως Alfa Romeo- μέχρι και σήμερα. Ήταν δε, ο πρώτος team manager του Charles Leclerc στην F1.

Τώρα, ο Vasseur καλείται να αναλάβει την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. «Η Ferrari πάντα αντιπροσώπευε για εμένα την κορυφή του κόσμου των αγώνων» δήλωσε ο Vasseur. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους πολύ ταλαντούχους ανθρώπους στο Maranello. Να τιμήσουμε την ιστορία της Scuderia και να πετύχουμε για τους απανταχού tifosi» σημείωσε.

Η Ferrari μέσω του CEO της, Benedetto Vigna, καλωσόρισε τον Vasseur στην Scuderia. «Καλωσορίζουμε με χαρά τον Fred Vasseur ως τον νέο επικεφαλής της ομάδας. Η προσέγγισή του στους αγώνες και οι ηγετικές του ικανότητες είναι όλα όσα χρειαζόμαστε ώστε να προχωρήσουμε μπροστά με νέα ορμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Horner: Δεν με εκπλήσσει η αποχώρηση Binotto

Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!

Williams: Αποχώρησε ο Jost Capito

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σαν Σήμερα: Το πρώτο και «μαεστρικό» πρωτάθλημα του Σένα στην F1 (vid)

cars

Ποιους θεωρεί η Red Bull βασικούς της αντιπάλους στο 2024

cars

Το μεγάλος λάθος του Michael Schumacher

cars

How F1 car liveries are designed

cars

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΒΕΛΓΙΟ (30/07/2023)

cars

Οι μισθοί των οδηγών της F1 – Μάχη κορυφής Φερστάπεν-Χάμιλτον

cars

Νέο Lexus LBX: Προσφέρει τα πάντα σε compact συσκευασία

cars

F1 Σιγκαπούρη: Ανάσανε αν μπορείς! | Ρεπορτάζ και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, την Πολιτική

cars

Σαν Σήμερα: Αμερικανοί θρύλοι και Grand Prix στη… Νέα Ζηλανδία (vid)

cars