CARSNEWS
MARKET

Ferrari Testarossa ζωγραφίζει στα χιόνια (+video)

Τα χιόνια δεν είναι για να παίζουν μόνο τα παιδιά, όσοι αισθάνονται παιδιά ή αυτοί που έχουν SUVs. Αν το λέει η καρδιά σου και θες να λες πραγματικά πως συμβιώνεις, όχι απλά έχεις, με μια Ferrari Testarossa, τότε θα βγάλεις την Ιταλίδα από το γκαράζ σε συνθήκες που άλλοι κάτοχοι supercars απλά ρίχνουν ξύλα στο τζάκι.

Η Testarossa είναι μια από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του Μαρανέλο, έχοντας το προνόμιο του να συγκαταλέγεται στην αποκλειστική «λίγκα» των Cavallino Rampante με επίπεδο κινητήρα. Ο 12κύλινδρος boxer των 4.943 κ.εκ. και 48 βαλβίδων αποδίδει 390 ίππους στις 6.300 σ.α.λ. και 490 Nm στις 4.500 σ.α.λ., αριθμοί που έχρισαν την Testarossa ως την ισχυρότερη Ferrari όλων των εποχών, όταν παρουσιάστηκε το 1984. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονταν σε 5,4 δλ., τα πρώτα 160 χλμ./ώρα σε 11,4 και το 400άρι σε 13,5 δλ., ενώ η τελική έφτανε στα 290 χλμ./ώρα, για το δεύτερο ταχύτερο μοντέλο στην τότε γκάμα των Ιταλών, πίσω μόνο από την εκρηκτική και διπλοτουρμπισμένη 288 GTΟ.

Fast forward στο σήμερα, όπου σχεδόν 40 χρόνια και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά «Miami Vice», η Testarossa αξίζει περιουσίες. Οι καλοσυντηρημένες κοστολογούνται τουλάχιστον στις 200.000 ενώ, κατά την κλασική νοοτροπία των συλλεκτών, όσο λιγότερο έχει οδηγηθεί κάποια τόσο περισσότερο μπορεί να ανέβει η τιμή της. Ο κάτοχος της συγκεκριμένης θα μπορούσε να την έχει «βαλσαμωμένη» στο γκαράζ, περιμένοντας τη στιγμή που θα τη βγάλει στο σφυρί και θα φουσκώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό. Ευτυχώς, όμως, γνωρίζει το νόημα πίσω από την ύπαρξη τέτοιων αυτοκινήτων. Νόημα που δεν περιορίζεται στην κατοχή, αλλά στην οδήγησή τους. Στην «κακοποίησή τους με σεβασμό», όπως τιτλοφορείται το video.

Ειδικά όταν είναι σε συνθήκες εκ διαμέτρου αντίθετες με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όπως στην προκειμένη μια βόλτα στα χιόνια. Όχι απλή βόλτα, βέβαια, αλλά με τον πίσω άξονα να δημιουργεί ζωγραφιές!

Related Articles

Χρονιά ρεκόρ το 2022 για τη Hyundai στην Ευρώπη

cars

Νέο Kia Seltos με 1.6λτ. τούρμπο και 198 ίππους

cars

Πώς στέκονται τα χειμερινά ελαστικά δίπλα στου WRC;

cars

Παντιλίκια με το Kia EV6 GT (+videos)

cars

Ανάκληση Toyota Yaris και Hilux στην Ελλάδα

cars

Η Jeep μπαίνει στην πρίζα

cars

Ο απίθανος τρόπος να αυξήσεις την εμβέλεια του τηλεχειριστηρίου του αυτοκινήτου

cars

H Ford Mustang Mach-E «150άρισε» σε χρόνο dt

cars

100 χρόνια Mazda: Η εταιρία που από κατασκευαστής φελλών έγινε παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

cars