CARSNEWS
F1 & RACES

FIA: Αναβάθμιση Τομπάζη στην ανανεωμένη διοίκηση για την F1

Ο Νικόλας Τομπάζης προήχθη στον ρόλο του διευθυντή μονοθέσιων κατά την πρόσφατη αναδιοργάνωση που έγινε από την FIA στην διοικητική της δομή για την F1.

Ο Έλληνας αρχιμηχανικός ήταν εκείνος ο οποίος είχε φροντίσει για τους παρόντες -και κατά γενική ομολογία επιτυχημένους- κανονισμούς του κορυφαίου πρωταθλήματος. Πλέον, ο πολύπειρος Τομπάζης θα αναλάβει τον ρόλο του διευθυντή μονοθέσιων, επιβλέποντας ουσιαστικά όλες τις πτυχές της F1 που ενδιαφέρουν την FIA.

Στον Τομπάζη θα αναφέρονται τέσσερις διευθυντές της FIA. Ο Steve Nielsen ο οποίος θα είναι ο αγωνιστικός διευθυντής, ο τεχνικός διευθυντής Tim Goss, ο διευθυντής στρατηγικής Francois Sicard και ο οικονομικός διευθυντής Federico Lodi. Οι άνθρωποι αυτοί θα είναι επιφορτισμένοι με το να παρακολουθούν, να αναλύουν και να προτείνουν λύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Τομπάζης δήλωσε ενθουσιασμένος με την εξέλιξη αυτή. «Είναι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω αυτή τη νέα θέση στη FIA. Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η νέα δομή θα μας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο και θα μας επιτρέψει να πραγματοποιούμε συνεχείς βελτιώσεις».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Mohammed Ben Sulayem δήλωσε κι εκείνος ικανοποιημένος με τις αλλαγές αυτές. «Αφιερώσαμε πολύ χρόνο και σκέψη για να κάνουμε τις αλλαγές αυτές στην ομάδα μας που ασχολείται με την F1. Πιστεύουμε ότι έτσι θα μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας της F1».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Verstappen: Δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρουόμαστε με τον Lewis

F1: Η πιο ακριβή σεζόν όλων των εποχών!

F1: Δεν αντικαθίσταται το GP Κίνας

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 GP Τοσκάνης: Pole #95 για τον Hamilton!

cars

H Ferrari μάς δείχνει την «τέχνη των αυτοκόλλητων» στα μονοθέσια της F1 (vid)

cars

Ο Φριζάχερ ανυπομονεί να οδηγήσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (vid)

cars

Σχεδόν έτοιμο το καλεντάρι της F1 για το 2021!

cars

Οι ομάδες απέρριψαν δύο λύσεις για το GP Κίνας

cars

Village Roadshow: Η δεύτερη ευκαιρία μετά την απόκτηση της από τον ΑΝΤ1 και η επιστροφή στα κέρδη

cars

Ralf Schumacher: Ο Leclerc «σκότωσε» τον Vettel

cars

Πώς η Mercedes έπεσε στην παγίδα των νέων κανονισμών της F1

cars

Τι ώρες θα δούμε Formula 1 και πού (vid)

cars