CARSNEWS
AUTONEWS

Ford: “Αναπόφευκτη” η ηλεκτρική Mustang!

Πριν από έναν μήνα περίπου, η Ford αποκάλυψε στην SEMA την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Lithium των 900 ίππων και 1.350 Nm ροπής. Ένα πρωτότυπο πιο ισχυρό ακόμα και από την θηριώδη GT500, με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Κι αν πιστεύεις ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρική Mustang δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα πρωτότυπο για την δημιουργία εντυπώσεων, καλύτερα να αναθεωρήσεις καθώς η “Lithium” απλά δοκίμαζε τα νερά.

Μιλώντας σε αυστραλιανό μέσο, ο επικεφαλής μηχανικός της ολοκαίνουριας Mustang Mach-E, Ron Heiser, θεωρεί πως ο εξηλεκτρισμός του εμβληματικού pony car της Ford είναι πρακτικά αναπόφευκτος. Η αμερικανική εταιρία έχει ήδη στην φαρέτρα της μία “ηλεκτρική” αρχιτεκτονική και με την Mach-E να έχει λανσάρει στην αγορά τόσο την ιδέα μίας Mustang με διαφορετικό αμάξωμα όσο και αυτήν μίας Mustang με εναλλακτικό κινητήριο σύνολο, δεν θα αργήσει η στιγμή που η Ford θα “απασφαλίσει” και θα προσφέρει στο αγοραστικό κοινό ένα muscle car άνευ βενζινοκινητήρα. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο (ή ο Heiser δεν ήθελε να το αποκαλύψει) αλλά κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα συμβεί.

Εν τω μεταξύ, περιμένουμε και τη νέα γενιά της Mustang κάποια στιγμή μέχρι το 2021. Μίας νέας γενιάς που θα περιλαμβάνει την μετάβαση σε νέα αρχιτεκτονική (που μοιράζεται αρκετά κοινά μέρη με αυτήν του Explorer), θα είναι διαθέσιμη και με σύστημα τετρακίνησης και θα εμπλουτίσει την γκάμα και με μία υβριδική έκδοση. Απ’ ότι φαίνεται, οι φανατικοί της Mustang θα έχουν πολλά να “χωνέψουν” στο εγγύς μέλλον αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτή είναι η πρόοδος και δεν είναι πάντοτε της αρεσκείας μας.

Related Articles

Βανδάλισαν το τελευταίο έργο του Banksy στο Λονδίνο

cars

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ

Bury

Η αυλαία πέφτει για το Volkswagen e-Golf.

cars

Από €95.990 η νέα Lotus Eletre!

cars

Η Porsche 911 Turbo S κοιτά στα μάτια την McLaren 720S.

cars

Βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας στου Γκύζη

cars

Η DeLorean θα λανσάρει “νέα” DMC-12. Έχε το νου σου!

cars

Η FIA ενέκρινε την υποψηφιότητα της Andretti Global για να γίνει η 11η ομάδα στην Formula 1

cars

Ο Τραμπ απειλεί με απέλαση τον πρίγκιπα Χάρι

cars