CARSNEWS
F1 & RACES

Grosjean: Ο Vasseur μπορεί να τα καταφέρει στη Ferrari

Αναμφίβολα, η πρόσληψη του Fred Vasseur από την Ferrari ήταν το γεγονός της off season μέχρι στιγμής. Και ο Romain Grosjean έχει πίστη στον συμπατριώτη του.

Ο πρώην οδηγός της F1, έχει οδηγήσει για τον Vasseur το 2007 στην Formula 3 Euro Series. Και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία καθώς ο Romain είχε κερδίσει την κατηγορία με την ομάδα ASM του του νυν γενικού διευθυντή της Ferrari.

Ο Grosjean παραδέχεται ότι η συγκεκριμένη δουλειά αποτελεί μία τεράστια πρόκληση. Ωστόσο, πιστεύει ότι ο Vasseur μπορεί να επιτύχει. «Έχουμε κερδίσει την F3 Euro Series μαζί και συνεργαστήκαμε για αρκετά χρόνια. Ο Fredreic έχει τον ανταγωνισμό μέσα του και καταλαβαίνει τους αγώνες όσο λίγοι. Μάλιστα, καταλαβαίνει απόλυτα τους οδηγούς. Είναι λες και βρίσκεται ο ίδιος στο cockpit» δήλωσε ο Γάλλος.

Για τον Grosjean σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι σχέσεις του Vasseur με τους Leclerc και Sainz. «Εκείνος και ο Leclerc είναι στενοί φίλοι και αυτό βοηθάει πολύ το κλίμα. Επίσης, γνωρίζει πολύ καλά και τον Sainz» σημείωσε ο Romain.

Φυσικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Vasseur είναι αποδεδειγμένα ένας από τους ικανότερους ανθρώπους στον χώρο της F1. Πρόκειται για ένα στέλεχος το οποίο έχει τόσο τεχνικές όσο και διοικητικές αρετές. Δεν πρέπει να ξεχνούμε, όμως, ότι η Scuderia Ferrari, απαιτούσε ανέκαθεν από τον επικεφαλής της και μεγάλες πολιτικές ικανότητες.

Σίγουρα, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του Fred Vasseur. Πιθανή επιτυχία του στην Ferrari θα τον καθιερώσει ως έναν θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Jean Todt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull

Schumacher: Ανακοινώθηκε ως εφεδρικός οδηγός της Mercedes

Wolff: Βέβαιος ότι ο Hamilton θα παραμείνει στην Mercedes

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τι λέει ο μπαμπάς Sainz για τη μεταγραφή του Carlos Jr στη Ferrari;

cars

O Marko ήθελε να δημιουργήσει camp… κορωνοϊού για τους οδηγούς του!

cars

Όταν ο Pastor Maldonado μιλούσε με τη Scuderia Ferrari

cars

Ο Enzo θα έδειχνε περισσότερο σεβασμό στον Vettel

cars

H Aston Martin επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με τη Racing Point

cars

F1 News: Andretti Unveils Incredible New HQ With Formula One Facilities Despite Refusal

cars

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή της F1 για μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς του 2024

cars

Στοχεύουν σε 39.000 θεατές στο Red Bull Ring

cars

F1 GP Τουρκίας: 1-2 η Red Bull στο FP1

cars