CARSNEWS
NEW MODELS

H ονειρεμένη Alfa Romeo C8-R ξυπνά την ελπίδα

Μια Alfa Romeo βγαλμένη από τα όνειρα των φανατικών οπαδών της μιλανέζικης φίρμας δημιούργησε ο σχεδιαστής Arseny Kostromin, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα ότι η πάλαι ποτέ κραταιά αυτοκινητοβιομηχανία του ιταλικού Βορρά θα ανακτήσει τη χαμένη της λάμψη.

Ο Ρώσος σχεδιαστής, ο οποίος έχει θητεύσει και στην VW, θέλησε να δημιουργήσει ένα street legal hypercar με αφορμή της συμπλήρωση 110 ετών από την ίδρυση της Alfa Romeo.

Με έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης «καρφωμένο» πάνω στο ανθρακονημάτινο πλαίσιο, η C8-R Tazio, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, θα μπορούσε να γράψει μια νέα χρυσή σελίδα στην αγωνιστική και όχι μόνο ιστορία της Alfa Romeo.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του άλλωστε διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να συμμετάσχει στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής και να εκπροσωπήσει την Alfa Romeo στους πιο φημισμένους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πλανήτη, όπως οι εικοσιτέσσερις ώρες του Le Mans.

Ακόμα και η ψηφιακή παρουσία της πάντως είναι αρκετή για να στοιχειώσει τα όνειρά μας και να κάνει ξανά τις καρδιές των απανταχού Alfisti να χτυπήσει δυνατά σαν την πρώτη φορά που συνάντησαν από κοντά μια δημιουργία της αγαπημένης τους φίρμας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αναστολή παραγωγής του Audi e-tron

cars

Μεγαλύτερο και μόνο στέισον το νέο VW Passat

cars

Πωλούνται τα ιερά και όσια της Lancia για 7 εκατ. ευρώ!

cars

Τρικύλινδρο και με 261 ίππους το Toyota C-HR;

cars

Επιδότηση αγοράς νέου αυτοκινήτου στη Γερμανία

cars

“Ηλεκτρικό”σύστημα τετρακίνησης από τη Nissan (Video)

cars

H Total θα πλημμυρίσει την Ολλανδία με ηλεκτρικούς φορτιστές

cars

To καυτό Ford Puma ST στην πράσινη κόλαση του Nurburgring (Video)

cars

Σχεδιάζοντας το μέλλον της Alfa Romeo Montreal

cars