CARSNEWS
F1 & RACES

H Liberty έδωσε προκαταβολές για να σώσει ομάδες της F1

Σανίδα σωτηρίας φαίνεται πως αποτελεί για κάποιες ομάδες της Formula 1 η ρευστότητα της Liberty Media που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ.

Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 έχει πατήσει φρένο σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, με πολλούς από τους «παίκτες» της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού να αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Η επέκταση της παύσης εργασιών από τη FIA και οι υποχρεωτικές άδειες είναι κάποια από τα μέτρα που έχουν παρθεί ήδη αλλά προφανώς δεν είναι αρκετά. Έτσι η Liberty μπήκε στο παιχνίδι για να βοηθήσει την κατάσταση, προσπαθώντας να εξασφαλίσει πως όταν θα αρχίσει ξανά η δράση στο μαγικό κόσμο της Formula 1, θα εξακολουθούμε να έχουμε δέκα ομάδες στο grid.

«Έχουμε δώσει ήδη προκαταβολές των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε κάποιες ομάδες. Ίσως υπάρξουν περιπτώσεις που να χρειαστεί να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο. Σίγουρα δεν μπορούμε να δίνουμε λευκές επιταγές αλλά θα επιδιώξουμε λύσεις που θα βοηθήσουν. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία των ομάδων που θέλουμε να τρέξουν το 2020, το 2021 και μετά», είπε ο Πρόεδρος και CEO της Liberty Media, Greg Maffei, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο Αμερικανός δεν αποκάλυψε ποιες από τις 10 ομάδες έλαβαν προκαταβολές, αποκάλυψε όμως πως υπήρξε αναδιανομή πόρων εντός του οργανισμού της Liberty ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα της F1.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή στη F1 αν…

Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;

Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο πρώην πιλότος της F1  Κοβαλάινεν για εγχείρηση καρδιάς

cars

Αλλάζει CEO η Alpine, περνάει σε “νέα εποχή”

cars

GP Abu Dhabi – Οι rookies στις ελεύθερες δοκιμές της F1

cars

GP Πορτογαλίας: Έσπασε το ρεκόρ του Schumacher o Hamilton

cars

Παρουσίασε τα αγωνιστικά της χρώματα η Renault F1!

cars

Μπήκαμε στον προσομοιωτή Formula 1 της Ferrari (+video)

cars

Champions Leugue η Formula 1 ψάχνει για 11άδα

cars

Ο 62χρονος ισπανός πρωταθλητής κέρδισε για 4η φορά

cars

Τι θα κάνει τώρα ο Vettel;

cars