CARSNEWS
NEW MODELS

H Merkel αρνείται μεγαλύτερη βοήθεια στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Τα ανώτερα στελέχη των Ομίλων BMW, Daimler και Volkswagen είχαν δίωρη τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα Καγκελάριο κυρία Angela Merkel με θέμα συζήτησης την αύξηση του ποσού κρατικής επιχορήγησης προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τα οικονομικά προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Όμως, η κυρία Merkel απέρριψε το αίτημά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Steffen Seibert, εκπρόσωπο Τύπου της Καγκελαρίου, αυτή δεσμεύτηκε να συμβάλλει όπως μπορεί στην εξεύρεση λύσεων για την ενίσχυση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία και ιδίως των προμηθευτών. Επίσης, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας οι οποίες θα συνεδριάζουν για να υπάρξουν προτάσεις στήριξης των εταιρειών, πάντα στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς.Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει χρήματα για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας στον τομέα παραγωγής αυτοκινήτων και για την εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά δεν θέλει να νομοθετήσει ένα πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών οχημάτων.

Πάντως, ο κ. Andreas Scheuer, Ομοσπονδιακός Υπουργός Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών της Γερμανίας, δήλωσε πρόσφατα ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα (με τη μορφή οικονομικής επιδότησης) για την αγορά καινούργιων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Επίσης, η γερμανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την παροχή υποστήριξης στις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το αποθηκευτικό νέφος, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εξέλιξη και δημιουργία οχημάτων αυτόνομης μετακίνησης. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

O Marc Marquez δημοσιεύει ακτινογραφία του σπασμένου χεριού του

cars

Μαχαίρι στους μισθούς της FCA εξαιτίας του Κορωνοϊού

cars

Απογοητεύει η πραγματική αυτονομία της ηλεκτροκίνητης Porsche Taycan

cars

«Ο Vettel πρέπει να μείνει μακριά από τη Formula 1»

cars

O Ghosn επιτίθεται σε Nissan και ιαπωνικές αρχές (Video)

cars

AudiStream: Η Audi σας ξεναγεί στα εργοστάσιά της… εξ αποστάσεως

cars

Η Porsche ετοίμασε video-διαφήμιση για την Ελλάδα

cars

Μάθετε τα πάντα για το ηλεκτροκίνητο Audi e-tron Sportback

cars

Η Hyundai έτοιμη να κατακτήσει τους αιθέρες

cars