CARSNEWS
NEW MODELS

H Tesla γιορτάζει την παραγωγή 1.000.000 οχημάτων

Φυσικά, η επίτευξη του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων δεν θα μπορούσε να μη γιορταστεί αναλόγως. Ο ίδιος ο Elon Musk, ιδιοκτήτης της εταιρίας, έκανε μία δημοσίευση στο twitter, στην οποία ευχαριστεί όλη την ομάδα για την συνεισφορά της. Ταυτόχρονα, δημοσίευσε δύο φωτογραφίες, μία ομαδική με τους υπαλλήλους της φίρμας και άλλη μία που απεικονίζει ένα κόκκινο Model Y, το εκατομμυριοστό όχημα που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Η αλήθεια είναι ότι το ορόσημο του 1.000.000 πωλήσεων ήρθε σε μία περίοδο ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για την εταιρία. Το Model 3 πουλάει 4 φορές περισσότερα οχήματα από το μέχρι πρότινος παγκόσμιο best seller, Nissan Leaf. To 2019, συνολικά, πούλησε συνολικά περισσότερα αυτοκίνητα από όσα το 2017 και 2018 μαζί. Η μετοχή της Tesla έχει φτάσει σε στρατοσφαιρικά επίπεδα, για τον όγκο της ως εταιρία, ενώ ακόμα και νέα μοντέλα, όπως το Cybertrack, δημιουργούν trend πριν καν περάσουν σε παραγωγή.

Σημαντικό παράγοντα στα επόμενα βήματα της εταιρίας θα παίξει και η νέα της, δεύτερη, γραμμή παραγωγής στην Σαγκάη της Κίνας. Αυτή ενεργοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα της Tesla κατά 150.000 μονάδες ετησίως. Ενδεικτικά, η πρώτη και κύρια γραμμή παραγωγής παραμένει στο Freemont στην Καλιφόρνια, με δυναμική 500.000 οχημάτων ετησίως. Εάν μάλιστα όλα πάνε καλά, τον Ιούλιο του 2021 θα εγκαινιαστεί και μία τρίτη γραμμή παραγωγής, αυτή τη φορά στη Γερμανία, καλύπτοντας έτσι όλες τις κύριες αγορές του πλανήτη.

Congratulations Tesla team on making our 1,000,000th car!! pic.twitter.com/5M99a9LLQi

— Elon Musk (@elonmusk) March 10, 2020

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αν έχεις τύχη διάβαινε: Δείτε οδηγούς που γλίτωσαν από την (Πράσινη) Κόλαση! (Video)

cars

Η οικογένεια Peugeot σκοπεύει σε αύξηση των μετοχών της

cars

Ανακοινώθηκε επισήμως το μικρό SUV της Toyota

cars

«Δεν υπάρχει πλέον κοινή επιθυμία να συνεχίσουμε»

cars

Δείτε το πρώτο αυτοκίνητο της Mazda το πρωτοποριακό R360 Coupe

cars

Το Ford Focus ST «αγριεύει» και δέχεται ελαστικά της Barracuda (photos-video)

cars

Απίστευτο: στις Φιλιππίνες πήγαν να περάσουν μια McLaren 620R για Porsche Cayman!

cars

Ecclestone: «’Η στη McLaren, ή στο σπίτι του»

cars

Δείτε το Tesla Model 3 να “καταπίνει” μία Yamaha R6!

cars