CARSNEWS
F1 & RACES

Hamilton: Θα πρέπει να με ανεχτείτε για λίγο καιρό ακόμη!

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Lewis Hamilton στο Auto Motor und Sport. Ο Βρετανός ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί σύντομα από τα GP.

Ήταν μία ασυνήθιστα δύσκολη χρονιά για τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Hamilton είχε την τύχη κατά τη διάρκεια της καριέρας του να βρίσκεται κάθε χρόνο σε ανταγωνιστικά μονοθέσια. Δεν υπήρξε σεζόν στην οποίαν ο Lewis να μην διέθετε ένα αυτοκίνητο ικανό για νίκη ακόμη και σε λίγους, έστω, αγώνες.

Όμως το 2022 ήταν μία διαφορετική ιστορία. Έπειτα από τον χαμένο τίτλο του 2021, εκείνος και η Mercedes περίμεναν να πάρουν την εκδίκησή τους από τον Verstappen και την Red Bull. Τα δεδομένα της W13 από τον προσομοιωτή ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Δυστυχώς για εκείνους, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Η Mercedes του 2022 αντιμετώπισε μια σειρά από προβλήματα. Πολλά εκ των οποίων ήταν φανερά στον Hamilton από την αρχή. “Από την πρώτη φορά που οδήγησα το αυτοκίνητο μου μπήκαν υποψίες. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πραγματικά. Ελπίζαμε ότι θα λύναμε τα προβλήματα από τον πρώτο αγώνα. Κανείς μας δεν περίμενε ότι θα έπαιρνε τόσον καιρό” λέει ο Hamilton.

Ζεις συνεχώς με την ελπίδα” συνεχίζει ο Βρετανός. “Φέρναμε μία αναβάθμιση. ας πούμε, η οποία πιστεύαμε ότι θα μας έδινε 3 δέκατα. Και τελικά βγαίναμε ένα δέκατο πιο αργοί από ότι πριν”. Η W13 δεν είχε μόνο ένα αδύνατο σημείο μέχρι στιγμής. Εντούτοις, η συμπεριφορά του αυτοκινήτου υπό υψηλό αεροδυναμικό φορτίο μπορεί να θεωρηθεί ως το μεγαλύτερο.

“Η αναπήδηση ήταν σίγουρα ένα μεγάλο πρόβλημα” παρατηρεί ο Hamilton. “Υπήρχαν, όμως, και άλλα προβλήματα με τα γενικά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και την ακαμψία. Αυτά επηρεάζουν τα πάντα, από τις αναρτήσεις μέχρι και τα ελαστικά. Επίσης το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να ισορροπήσει σωστά κατά τις φάσεις της επιτάχυνσης και της επιβράδυνσης”.

Για τον εφιάλτη του Άμπου Ντάμπι

Ο φετινός “εφιάλτης” των Hamilton και Mercedes έχει διαδεχθεί εκείνον του φινάλε της περσινής σεζόν. Ο Hamilton ισχυρίζεται, όμως, ότι έχει αφήσει πίσω του τα όσα συνέβησαν στην Yas Marina. “Είναι δύσκολο να αποδεχθείς μία ήττα που προέρχεται από το λάθος ενός και μόνο ανθρώπου. Ότι κι αν συνέβη στο παρελθόν κοιτάω πλέον μόνο μπροστά“.

Σε αυτήν του τη στάση τον βοήθησε ο χρόνος που πέρασε με την οικογένειά του. “Χρειαζόμουν, όπως ήταν φυσικό, χρόνο για να ανακάμψω. Η οικογένειά μου με βοήθησε όσο κανείς άλλος σε αυτό. Χωρίς εκείνην θα ήμουν πολύ χειρότερα”.

Ο Hamilton πιστεύει πως ότι συνέβη στο Άμπου Ντάμπι προκλήθηκε από ένα ανθρώπινο λάθος. “Δεν ένιωσα να με στοχοποιούν. Είναι όλα στο παρελθόν. Απλώς νομίζω ότι πάρθηκαν λάθος αποφάσεις”.

“Πάντοτε έχω κίνητρο. Και συνεχώς φροντίζω την φυσική μου κατάσταση. Οπότε σε αυτόν τον τομέα δεν υπήρχε θέμα μετά την περσινή σεζόν. Όταν, όμως, έχεις κερδίσει επτά τίτλους και περισσότερους αγώνες από οποιονδήποτε άλλον δεν αρκεί αυτό για να σου δώσει κίνητρο. Πρέπει να βρεις κάτι που θα μεγαλώσει την δίψα σου για επιτυχία” ισχυρίζεται ο οδηγός της Mercedes.

Δεν σκέφτεται την αποχώρηση

Μπορεί η W13 να μην ήταν ανταγωνιστική. Όμως, ο Hamilton έπρεπε να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό του νεοφερμένου George Russell. Ήταν η πρώτη φορά από το 2016 που ο Hamilton είχε έναν teammate ο οποίος τον ανταγωνιζόταν με αξιώσεις.

Ωστόσο, ο Lewis δεν ανησυχεί για το ότι ο George βρίσκεται μπροστά του στη βαθμολογία. “Ήταν μία περίεργη χρονιά. Ο George έκανε πολύ καλή δουλειά και δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Η δική μου πλευρά του γκαράζ πειραματίστηκε πολύ περισσότερο με το set-up από ότι η δική του. Και είναι λογικό γιατί εγώ βρίσκομαι ήδη δέκα χρόνια στην ομάδα”.

Ο Hamilton πιστεύει ότι σε περίπτωση που το αυτοκίνητο γίνει ανταγωνιστικό η εικόνα θα αλλάξει. “Ας έχουμε ένα αυτοκίνητο στο οποίο δεν θα πρέπει να κάνουμε τρελούς πειραματισμούς. Τότε θα είναι μια πιο ειλικρινής μονομαχία. Άλλο να παλεύεις για την πέμπτη θέση και άλλο για την πρώτη“.

Τέλος, ο Lewis θεωρεί ότι έχει ακόμη αρκετά χρόνια στο σπορ. Ερωτηθείς για την επικείμενη αποχώρηση του Vettel είπε: “Σέβομαι την πορεία του Seb και την απόφασή του. Αλλά είναι σε διαφορετική κατάσταση από εμένα. Έχει οικογένεια, παιδιά. Εγώ από την άλλη έχω διαφορετικό τρόπο ζωής. Είναι πιθανό να συνεχίσω να οδηγώ ακόμη και μετά τα 40. Το συμβόλαιό μου με τη Mercedes σίγουρα θα επεκταθεί. Είναι ζήτημα τον επόμενων δύο μηνών. Είμαι με τη Mercedes από 13 ετών. Την θεωρώ οικογένειά μου. Θα πρέπει να με ανεχτείτε για λίγο καιρό ακόμη“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Το χρήμα ή το ταλέντο κάνει τους πρωταθλητές;

Ricciardo: Θα βρω τον τρόπο!

F1 GP Μεξικού: Προεπισκόπηση

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Alonso rues ‘terrible’ FP1 following shock Q1 exit in Austin

cars

Φόρμουλα 1: Η Mercedes παρουσιάζει το νέο μονοθέσιο W15 E PERFORMANCE

cars

F1 GP Μεξικού: Προεπισκόπηση

cars

Με θεατές τα Grand Prix σε Πορτογαλία και Ισπανία

cars

Οι οδηγοί με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της F1 (video)

cars

F1 GP Πορτογαλίας: 3 στα 3 στα ελεύθερα για Bottas

cars

Μπραντ Πιτ: Χαλαρός και κούκλος στο Grand Prix της F1 στο Λας Βέγκας

cars

10+1 facts για το GP της Μόντσα

cars

Δείτε πρώτοι το νέο Toyota C-HR στην υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023!

cars