CARSNEWS
AUTONEWS

Honda και Fiat Chrysler Automobiles στην “πισίνα” εκπομπών CO2 της Tesla.

Η σταδιακά ανοδική πορεία των πωλήσεων των SUVs και η καθυστέρηση της διείσδυσης των εξηλεκτρισμένων μοντέλων στην αγορά οδηγεί πολλούς κατασκευαστές να αναζητήσουν “χείρα βοηθείας” όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα που θα επιφέρει η υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπτού ορίου στην Ευρώπη. Είδαμε ήδη ότι η Ford θα συνεργαστεί με την Volvo και την Polestar και τώρα αποκαλύπτεται ότι τόσο η Fiat Chrysler Automobiles όσο και η Honda, στρέφονται προς την Tesla που δεν απειλείται από κανένα απολύτως πρόστιμο όντας αμιγώς ηλεκτρική και κατά συνέπεια, έχει άφθονα “supercredits” για να πουλήσει σε όποιον ενδιαφέρεται.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κανονισμοί επιτρέπουν αυτή την πρακτική όπως και τον… συμψηφισμό των εκπομπών ρύπων των στόλων μεμονωμένων εταιριών που για τον συγκεκριμένο σκοπό, λογίζονται ως μία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, η Tesla δεν είναι καθόλου νέα σε αυτό το παιχνίδι καθώς μεταξύ 2016 και 2018 υπολογίζεται πως έχει κερδίσει περί τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια πουλώντας αυτά τα credits που έχει συγκεντρώσει σε άλλους κατασκευαστές. Σε πρώτη φάση, η Fiat Chrysler Automobiles κατάφερε να αποφύγει πρόστιμα ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ  “βουτώντας” στην πισίνα εκπομπών CO2 της Tesla στην Ευρώπη και τώρα, το ίδιο κάνει και η Honda αλλά χωρίς να έχουμε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το πόσο στηρίζεται η ιαπωνική εταιρία στην Tesla για την μείωση των δικών της εκπομπών. Τα περίπου 1.000 “E” που κατάφερε να ταξινομήσει η Honda στην Ευρώπη από την παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού supermini, δεν ήταν αρκετά για την συγκέντρωση των supercredits που θα επέτρεπαν στην εταιρία να αποφύγει τα πρόστιμα της Ε.Ε., οπότε δεν απομένουν πολλές λύσεις.

Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε αυτού του είδους τις ειδήσεις καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές, δυσκολεύονται να πετύχουν τους στόχους τους αναφορικά με τις εκπομπές CO2 του στόλου τους. Η Renault είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το αντίθετο, έχοντας ήδη ανοίξει την δική της… πισίνα σε άλλους κατασκευαστές ενώ περιμένουμε από τις Toyota και Mazda να ανακοινώσουν την συνεργασία τους (και) σε αυτόν τον τομέα σύντομα.

The post Honda και Fiat Chrysler Automobiles στην “πισίνα” εκπομπών CO2 της Tesla. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η SEMA πλησιάζει, οπότε ορίστε μία Mustang με 700 ίππους!

cars

Στη μοναδικότητα της Απολυμένης Πέτρας με ALFA ROMEO GIULIA VELOCE 280 HP. Η Ζωή είναι ωραία σαν αμαρτία!

cars

Αυτό είναι το νέο Lexus NX πριν το επίσημο ντεμπούτο του!

cars

Peugeot Γιαννίρης. Mε δυνατή παρουσία στην 84η Δ.Ε.Θ.

cars

Έρωτας Φυγάς – Spoiler: Η Μαργέτα είναι ανένδοτη, θέλει να πάει στο Κιάρι

cars

Jeep Renegade & X-Wing Project.  Περιπέτεια

cars

Η Ελλάδα προωθεί το υδρογόνο στις Μεταφορές

cars

Volvo XC40 Recharge. Η απολαυστική πλευρά του εξηλεκτρισμού

cars

Ford Puma & Kuga. Με χαμηλότερες τιμές

cars