CARSNEWS
AUTONEWS

Honda Civic Type R. Ανανεωμένο και με 2 νέες εκδόσεις!

Η ανανέωση του standard Honda Civic στις αρχές του έτους δεν μπορούσε παρά να σημαίνει πως το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στην κορυφαία εκδοχή του, την Type R. Αυτό δεν αποτελεί είδηση καθώς το Civic Type R facelift παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό. Δεν γνωρίζαμε όμως ότι η ανανέωση του Type R θα έφερνε και δύο ειδικές εκδόσεις – μία για κάθε… άκρο του φάσματος της πιο καυτής έκδοσης του ιαπωνικού hatchback.

Η πρώτη, ονομάζεται “Sport Line” και απευθύνεται σε εκείνους που βρίσκουν το Civic Type R κάπως… υπερβολικό σε όλα του! Έτσι, στην Sport Line η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος αντικαθιστάται από μία σαφώς πιο διακριτική και οι ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών έχουν νέο σχέδιο και ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S με πιο μαλακά πλαϊνά ώστε να φιλτράρουν καλύτερα τις μικρές ανωμαλίες του δρόμου με προφανή τα οφέλη για την ποιότητα κύλισης.

Επιπλέον, η Honda πρόσθεσε επιπλέον μονωτικό υλικό για να μειώσει τους θορύβους και τους κραδασμούς που περνούν στην καμπίνα. Μιας που αναφερθήκαμε στην καμπίνα, να σημειώσουμε ότι τα καθίσματα έχουν μαύρες επενδύσεις και κόκκινες ραφές.

Η δεύτερη ειδική έκδοση, στο άλλο άκρο της γκάμας, ονομάζεται “Limited Edition” και αφορά τους σκληροπυρηνικούς. Αυτούς που ήθελαν ένα ακόμα πιο στοχευμένο Civic Type R και δεν ενοχλούνται από κάποιες υποχωρήσεις που αναπόφευκτα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Το Civic Type R Limited Edition επωφελείται από ένα πρόγραμμα δίαιτας που έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του βάρους κατά 47 κιλά! Αυτό έγινε δυνατό χάρη στην αφαίρεση του συστήματος κλιματισμού, της οθόνης αφής και μέρος της ηχομόνωσης ενώ συνεισφέρουν και οι σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών της BBS, που ντύνονται με ελαστικά Michelin Cup 2. Οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρίας δε, προχώρησαν σε μετατροπές στα αμορτισέρ και το σύστημα διεύθυνσης ώστε να εκμεταλλευτούν πλήρως τα ελαστικά με την μεγαλύτερη πρόσφυση. Τέλος, να σημειώσουμε πως αποκλειστικά για την Limited Edition, προστίθεται στην διαθέσιμη παλέτα χρωμάτων το εντυπωσιακό Sunlight Yellow που βλέπεις στις φωτογραφίες!

Κατά τα άλλα, αμφότερες οι δύο ειδικές εκδόσεις διαθέτουν τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο “βασικό” Civic Type R και τις οποίες μπορείς να διαβάσεις λεπτομερώς ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Citroen – Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να σκοτώσει τα SUVs!

cars

Αυτό είναι το νέο Ford Bronco;

cars

Το Peugeot 205 σαραντάρισε, έκανε γενέθλια στο Μουσείο L’Aventure στο Sochaux της Γαλλίας και δίνει τη σκυτάλη στο E-208

cars

BMW i Vision Dee concept – Σχεδιαστική αλλαγή πλεύσης!

cars

Audi. Η λειτουργία των plug-in υβριδικών μοντέλων της

cars

Συσκευές XR στα αυτοκίνητα του αύριο

cars

Voge 300AC Euro5. Κλασσικό μεν, εξελιγμένο δε

cars

Lada XRAY Cross: Το νέο ρώσικο crossover

cars

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023 – Τελικές δοκιμές στα Μέγαρα

cars