Η Volvo ξεκινά δοκιμές αυτόνομης &omi

image
Η σουηδική φίρμα, πιστή στα σχέδια και στο χρονοδιάγραμμα που είχε εξαγγείλει ήδη από το Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησε τις δοκιμές πλήρως αυτόνομων XC90 εξοπλισμένων με μια εξελιγμένη εκδοχή του συστήματος αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες στην πόλη του Gothenburg με την συμμετοχή «κοινών θνητών» στο πλαίσιο του προγράμματος Drive Me.

Για την ακρίβεια, προκειμένου να εξαχθούν όσο το δυνατόν πιο ακριβή και ρεαλιστικά συμπεράσματα από τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, η Volvo έχει ζητήσει τη συνδρομή –αρχικά- δύο οικογενειών των Hains και των Simonovskis οι οποίοι έχουν ήδη παραλάβει τα αυτόνομα XC90 τους.

Αμφότερες οι οικογένειες οδηγώντας τα αυτόνομα Volvo τους, θα παράσχουν στους μηχανικούς της φίρμας πολύτιμα δεδομένα για τις συνήθειες μετακίνησης μιας τυπικής οικογένειας και τα οποία θα αξιοποιηθούν για την τελειοποίηση των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

«Είναι εξαιρετικό να αποτελείς μέρος ενός τέτοιου project και να έχεις την ευκαιρία να διαδραματίσεις ενεργό ρόλο στην εξέλιξη μιας τεχνολογίας που μια μέρα θα σώζει ζωές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Alex Hain.

To πρόγραμμα θα εμπλέξει σταδιακά και άλλους κοινούς θνητούς καθώς έως το τέλος του, αναμένεται να συμμετάσχουν έως και 100 οικογένειες προκειμένου να ελεγχθούν οι διαφορετικές πτυχές των συστημάτων υποβοήθησης και όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η αυτόνομη οδήγηση. Ο στόχος

«Το Drive me είναι ένα σημαντικό ερευνητικό πρόγραμμα για την Volvo. Προσδοκούμε να μάθουμε πολλά από την συμμετοχή αυτών των οικογενειών και θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία τους για να διαμορφώσουμε τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης με όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό τρόπο ούτως ώστε από το 2021 να μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας το πρώτο πλήρως αυτόνομο όχημα από το 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Henrik Green επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης στην Volvo.

Σε αυτό το πρώτο στάδιο δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες οι δύο οικογένειες καλούνται κατά την χρήση των αυτοκινήτων τους να διατηρούν τα χέρια τους στο τιμόνι και να επιτηρούν όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Ωστόσο, όπως σημειώνει η Volvo σταδιακά οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα επωφεληθούν από πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης στα οποία θα κληθούν να αφεθούν κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης η οποία θα τους επιτρέπει να παρεμβαίνουν μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

back to top

THETIMES.GR

SOFOKLEOUS10.GR

CELEBNEWS.GR