«Πληθωρισμός» compact περιπέτειας στα σχέδια της Mercedes-Benz

image
Η SUV γκάμα της Mercedes-Benz κάθε άλλο παρά ελλιπής θα μπορούσε να θεωρηθεί, περιλαμβάνοντας προτάσεις που καλύπτουν από τις πιο «compact» ανάγκες όπως αυτές που υπόσχεται να εκπληρώσει η GLA έως τις πλέον υπερμεγέθεις, ικανές και πολυτελείς όπως αυτές που υπόσχονται να καλύψουν μοντέλα όπως η GLS αλλά και η νέα G-Class.

Παρ΄όλα αυτά η γερμανική φίρμα σχεδιάζει την προσθήκη και άλλων SUV προτάσεων τα οποία θα τοποθετηθούν στη βάση της γκάμας καθώς όπως δήλωσε η επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Mercedes-Benz, Brita Seeger: «Υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση για τα SUV προϊόντα μας».

Ως εκ τούτου, όπως η ίδια επεσήμανε «έχουμε περισσότερες από μία ιδέες προκειμένου να προσθέσουμε νέα προϊόντα τα οποία, τουλάχιστον προς το παρόν, θα αφορούν τη βάση της πυραμίδας».

H υλοποίηση του παραπάνω σκεπτικού θα ξεκινήσει από την νέα GLB η οποία αναμένεται ως το τέλος της χρονιάς και θα αποτελέσει την επόμενη προσθήκη στην SUV γκάμα της Mercedes-Benz.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του νέου SUV όπως υποδηλώνει και η ονομασία της θα τοποθετηθεί πάνω από την GLA, έχοντας ως βάση την εμπροσθοκίνητη αρχιτεκτονική MFA2 και υιοθετώντας τα νέα τεχνολογικά στοιχεία που θα εισαγάγει από τον Μάρτιο του 2018, η νέα A-Class στο λεξιλόγιο των «μικρών» της Mercedes-Benz, από το infotainment ΜΒUX έως νέους κινητήρες.

Προκειμένου να διαχωρίσει περισσότερο τον εαυτό της από την GLA, η GLB εκτός από τις ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις αναμένεται να υπακούσει και σε μια πιο τετραγωνισμένη αισθητική όπως αφήνουν να εννοηθεί οι λήψεις της ως δοκιμαστικού πρωτότυπου η οποία θα αναλάβει να τονίσει τον περιπετειώδη χαρακτήρα της έναντι της πιο αστικής και ασφάλτινης GLA.

Συνέχεια στην πληθωρική προϊοντική πολιτική SUV της Mercedes-Benz θα δώσει η ανανεωμένη GLC η οποία αναμένεται από το 2019 να προσθέσει στο παλμαρέ της περισσότερο τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και νέους κινητήρες, εναρμονίζοντας τα χαρακτηριστικά της με τις νεότερες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στην γκάμα της φίρμας.

Προς το τέλος της ίδιας χρονιάς, η περιπετειώδης γκάμα της Mercedes-Benz θα υποδεχτεί και ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα από τεχνολογικής άποψης καθώς, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των Γερμανών θα οδηγηθεί στην παραγωγή το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μεσαίο SUV EQC Concept.

Παρά την έμφαση στη βάση της πυραμίδας σε ό,τι αφορά τα νέα SUV προϊόντα, η Mercedes-Benz δεν σκοπεύει να αφήσει στην «τύχη» της την κορυφή της, έχοντας ήδη προαναγγείλει τη διαδοχή της GLS με τη νέα γενιά της η οποία θα κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2019, έχοντας ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική με την κωδική ονομασία MHA η οποία θα της εξασφαλίσει χαμηλότερο βάρος και περισσότερη ευελιξία ως προς την επιλογή μηχανικών συνόλων.

Επίσης, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί η Mercedes-Benz η νέα GLS θα αποτελέσει αφετηρία και για ένα υπερπολυτελές SUV με την υπογραφή της Maybach το οποίο θα αναλάβει να διεκδικήσει μερίδιο σε μια κατηγορία που προσελκύει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων κατασκευαστών, μέχρι πρότινος «ξένων» προς τα SUV.

back to top

THETIMES.GR

SOFOKLEOUS10.GR

CELEBNEWS.GR