Μοναδική ατμόσφαιρα στην 37η Ανάβαση Πορταριάς

 
image
 
imageimage

Στα πρότυπα κορυφαίων ενιαίων πρωταθλημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο το Seajets ΣΟΑΑ Ενιαίο 2017 ξεχωρίζει ήδη από το δεύτερο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της πορείας του.

Η ατμόσφαιρα μεταξύ των «αντιπάλων» και ο ευγενής ανταγωνισμός του ενός απέναντι στον άλλον, συνδυάζονται άψογα με τη σταδιακή βελτίωση ακόμη και εκείνων που δεν είχαν καμία πρότερη αγωνιστική εμπειρία.

Αυτό ακριβώς έγινε και στην 37η Ανάβαση Πορταριάς, η οποία αποτέλεσε τον 3ο και 4ο αγώνα του θεσμού με 16 οδηγούς να συμμετέχουν στη Γενική κατάταξη, εκ των οποίων οι 8 στην ξεχωριστή κατηγορία κάτω των 30 ετών (και εδώ είναι ο ρόλος του ΣΟΑΑ, με την δημιουργία «φυτώριου» οδηγών).

Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Νίκος Ζάχος που ήρθε στην ανάβαση του Βόλου ως πρωτοπόρος της Γενικής και χάρη στις δύο νίκες αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο νικητής δεν άφησε πολλά περιθώρια, ενώ η σπουδαιότερη στιγμή της ημέρας ήταν αναμφίβολα, το αυθόρμητο χειροκρότημα όλων των οδηγών του Ενιαίου.

Ο μοναδικός από τους οδηγούς άνω των 30 ετών, που πλησίασε το ρυθμό του Ζάχου, αλλά μόνο στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Μίλτος Κύρκος που αρκέστηκε σε μια δεύτερη θέση το μεσημέρι, καθώς μια μικρή έξοδος στο πρωινό σκέλος τον άφησε με μικρή βαθμολογική συγκομιδή στον 3ο αγώνα του Ενιαίου.

image

Κατά τα λοιπά, ο Στάθης Κουκέας έδειξε σπουδαία βελτίωση και μπορεί να υπερηφανεύεται πως άφησε πίσω του τον πολύ έμπειρο Γιώργο Καμιτσάκη, ενώ ο Γιώργος Σαρταμπάκος που έκανε ντεμπούτο στο Ενιαίο στην Πορταριά, επιστρέφοντας σε αγώνες έπειτα από χρόνια, έδειξε σταθερότητα στην πρώτη πεντάδα ανάμεσα στους «πρεσβύτερους» οδηγούς.

Αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας των «Νέων» είχαμε στην Πορταριά, καθώς ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος σημείωσε το απόλυτο βαθμολογικά, με δύο νίκες στους δύο ξεχωριστούς αγώνες του Ενιαίου και πέρασε πρώτος, υποσκελίζοντας τον Στράτο Κυρλαγκίτση

Δύο νίκες που μόνο εύκολες δεν ήταν καθώς η πίεση από τους υπόλοιπους «Νέους» ήταν ασφυκτική και στα δύο σκέλη της ανάβασης. Στο πρώτο επικράτησε του Φίλιππου Καλέση για λίγο λιγότερο από τρία δέκατα και στο δεύτερο άφησε πίσω του τον Κυρλαγκίτση για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου. Το βάθρο συμπλήρωσε στην πρώτη περίπτωση ο Γιάννης Ποτουρίδης και στη δεύτερη ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος. Ο νεαρός από τη Δημητσάνα το πανηγύρισε δεόντως μιας και ήταν το πρώτο του βάθρο στο φετινό Ενιαίο.

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Παναγιώτης Ρουστέμης που αποσυντονίστηκε από την έξοδο που είχε στο πρώτο σκέλος, ενώ ο Μιχάλης Δουλτσίνος έδειξε να πλησιάζει λίγο περισσότερο τους υπόλοιπους «Νέους» και να το απολαμβάνει. Τέλος ο rookie Ιάκωβος Γιουσουρούμ που έπεσε στα βαθιά της Πορταριάς, το «πάλεψε» και έμεινε ικανοποιημένος από το χρόνο του δευτέρου σκέλους που ήταν σημαντικά βελτιωμένος.

image image image

Last modified onTuesday, 03 October 2017 08:26
back to top

THETIMES.GR

SOFOKLEOUS10.GR

CELEBNEWS.GR