CARSNEWS
AUTONEWS

Jaguar Vision Gran Turismo SV Concept. Μία εντυπωσιακή “γάτα” για τον ψηφιακό κόσμο!

Αυτό είναι το πρώτο concept της Jaguar τα τελευταία 7 χρόνια και δυστυχώς, δεν είναι προπομπός για κάποιο sportscar που θα λανσαριστεί στην αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια αλλά μία ενδιαφέρουσα οπτική για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα εξηλεκτρισμένο αγωνιστικό στον κόσμο του Gran Turismo. Ναι, το Vision Gran Turismo SV Concept, όπως φανερώνει και το όνομα του, προορίζεται για τις ψηφιακές πίστες του δημοφιλούς παιχνιδιού αλλά κατασκευάστηκε και σε φυσική μορφή για να το θαυμάσουμε σε ολόκληρο το μεγαλείο του.

Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου αντλεί στοιχεία από τις αγωνιστικές Jaguar περασμένων δεκαετιών και πιο συγκεκριμένα, μοντέλα όπως η C-Type και η D-Type αλλά εκμοντερνίζει το design με κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία όπως τα λεπτά φωτιστικά σώματα και η γρίλια στο εμπρός μέρος και η τεράστια αεροτομή πίσω. Κάθε τι που βλέπεις στο Vision Gran Turismo SV Concept είναι λειτουργικό και ιδιαίτερα όσον αφορά στην αεροδυναμική, έχει μελετηθεί και εξελιχθεί από τους μηχανικούς της αγγλικής εταιρίας χρησιμοποιώντας το ίδιο CFD λογισμικό που χρησιμοποιείται για τα αυτοκίνητα δρόμου.

Το μόνο που δεν είναι και τόσο λειτουργικό στο φυσικό πρωτότυπο, είναι το κινητήριο σύνολο που όπως θα περίμενε κανείς, είναι ηλεκτρικό. Η συνολική ισχύς στον κόσμο του Gran Turismo ανέρχεται στα 1.900 άλογα και η ροπή στα 4.500 Nm ενώ στα highlights του powertrain δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το σύστημα ψύξης των μπαταριών που χρησιμοποιεί υγρό άζωτο! Όλα είναι εφικτά στον ψηφιακό κόσμο! Όπως το να κατασκευάσεις ένα πρωτότυπο με μήκος 5,5 μέτρων, εκ των οποίων 80 εκατοστά είναι η πίσω αεροτομή και ύψος που κάνει μία Lamborghini Aventador να φαίνεται ψηλή στην σύγκριση…

The post Jaguar Vision Gran Turismo SV Concept. Μία εντυπωσιακή “γάτα” για τον ψηφιακό κόσμο! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Toyota GR Yaris. Ένα 4WD διαβολάκι με 261 ίππους από την κόλαση του WRC!

cars

KIA. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία και με τα ηλεκτρικά της

cars

Dacia Sandero Streetway & Stepway. Διαθέσιμα από 11980 Ευρώ

cars

Aston Martin: Στο συρτάρι τα πλάνα για παραγωγή της Rapide E.

cars

Νέο Ford Kuga. Με τη χαμηλότερη κατανάλωση της κατηγορίας του

cars

Bentley Mulsanne. Πέρασε στην ιστορία

cars

GTO Engineering Squalo. Κολυμπώντας αντίθετα στο ρεύμα.

cars

Mercedes A Class 250e sedan. «Οικογενειακός» εξηλεκτρισμός

cars

Mini Moke. Το θυμάστε; Το επιθυμήσατε; Αποκτήστε το!!

cars