CARSNEWS
AUTONEWS

Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder. Και “καλοκαιρινή” και πισωκίνητη!

Όποιος είναι στην αγορά για μία Lamborghini Huracan, έχει άφθονες επιλογές για να διαλέξει αυτήν που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Μπορεί να κάνει δική του την Evo coupe με τα 640 άλογα και το σύστημα τετρακίνησης, την Evo Spyder με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά χωρίς την οροφή, την Evo RWD που χάνει λίγο στην σύγκριση της ιπποδύναμης καθώς αποδίδει 610 ίππους αλλά κερδίζει στον τομέα της “αναλογικότητας” όντας πισωκίνητη και κατατί ελαφρύτερη και τώρα, την Evo RWD Spyder για όποιον θέλει τις αρετές της RWD αλλά απολαμβάνει περισσότερο τις “ανοιχτές” περιπλανήσεις.

Η Huracan Evo RWD Spyder εξοπλίζεται με τον ίδιο ατμοσφαιρικό V10 βενζινοκινητήρα των 5,2 λίτρων, ο οποίος παράγει 610 ίππους και 560 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Καθώς όμως ζυγίζει 1.509 κιλά έναντι των 1.421 της coupe αδερφής της, είναι ελαφρώς πιο αργή στο 0-100, ολοκληρώνοντας την διαδικασία σε 3,5 δευτερόλεπτα (3,3’’ για την coupe) και έχει ελαφρώς χαμηλότερη τελική ταχύτητα, στα 324 km/h (325 για την coupe). Αυτό είναι το τίμημα για όποιον προτιμά να απολαμβάνει την οδήγηση με κατεβασμένη την οροφή και αν ρωτάς εμένα, είναι πρακτικά αμελητέο αν είναι να πάρεις ολόκληρη την εμπειρία της ακρόασης του V10 χωρίς το… φίμωμα της ηχομόνωσης!

Το άνοιγμα της οροφής δε, γίνεται εντελώς ηλεκτρονικά και διαρκεί 17 δευτερόλεπτα ενώ το σύστημα υπακούει την εντολή του οδηγού ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με 50 km/h. Κατά τα άλλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η μαλακή, υφασμάτινη οροφή μπορεί να χρωματιστεί σε διαφορετικές αποχρώσεις ώστε οι πελάτες να κάνουν τους δικούς τους συνδυασμούς με το χρώμα του αμαξώματος. Όλα αυτά όμως, θα κοστίσουν στους υποψήφιους ιδιοκτήτες καθώς η τιμή της Huracan Evo RWD Spyder ξεκινά από τα €175.838 προ φόρων στην Ευρώπη. Αν κάποιος έχει τα χρήματα και αποφασίσει να την κάνει δική του, ενδεχομένως να την έχει ακόμα και εντός του καλοκαιριού καθώς σύμφωνα με την Lamborghini, οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν σε λίγους μήνες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Range Rover Sport SV Edition One: Με 635 ίππους και ροπή 800 Nm

cars

Ο Sebastian Vettel αποχωρεί από την Ferrari στο τέλος του 2020;

cars

Ηλεκτρικά κέρδη

cars

Οι εκπομπές ρύπων “φρενάρουν” το νέο Ford Focus RS.

cars

“Νεκρό” θεωρείται το Lexus LC F, αλλά όχι ο νέος V8!

cars

Kosmoride. Και τα ηλεκτρικά mountain bikes της Giant στη παλέτα της

cars

H 911 Rodeo Concept της RUF, δείχνει έτοιμη να παίξει στο χώμα…

cars

Nissan: Το NISMO Festival επιστρέφει τον Δεκέμβριο στο Fuji Speedway

cars

Η BMW αποκάλυψε τα αυτοκίνητα ασφαλείας για το MotoGP.

cars