CARSNEWS
AUTONEWS

McLaren 720S Le Mans. Γιορτάζοντας την ιστορική νίκη της F1 GTR το 1995!

Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια ξεκινούσε η 63η έκδοση του 24ωρου αγώνα του Le Mans. Ενός αγώνα που έπειτα από 298 γύρους, θα κέρδιζε την επόμενη ημέρα η McLaren F1 GTR της Kokusai Kaihatsu Racing με τους Yannick Dalmas, Masanori Sekiya και JJ Lehto στα χειριστήρια. Τώρα, 25 χρόνια μετά, η McLaren αποφάσισε να γιορτάσει αυτή την επέτειο με μία ειδική έκδοση της 720S.

Η αγγλική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 50 παραδείγματα της 720S Le Mans και πως μόλις 16 από αυτά προορίζονται για την Ευρώπη. Οι υποψήφιοι πελάτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο χρώματα μονάχα (McLaren Orange και Sarthe Grey) ενώ κάθε μία από τις ειδικές McLaren επωφελείται, οπτικά και αεροδυναμικά, από χαμηλότερο εμπρός προφυλακτήρα, χαμηλότερα μαρσπιέ και τον πίσω προφυλακτήρα σε Ueno Grey χρώμα καθώς και τα άκρως απαραίτητα “McLaren 25 anniversary Le Mans” στα πλαϊνά του αμαξώματος. Νέες είναι και η εντυπωσιακές LM ζάντες ελαφρού κράματος, όπως και το λειτουργικό roof-scoop που “κάθεται” πάνω στο κάλυμμα του κινητήρα ενώ ανάμεσα στις προσθήκες/αλλαγές που έχουν γίνει, αξίζει να αναφέρουμε τα ανθρακονημάτινα πτερύγια στα εμπρός φτερά, τα επίσης ανθρακονημάτινα bucket καθίσματα και οι βαμμένες χρυσές δαγκάνες. Κάθε 720S Le Mans δε, θα έχει αριθμό πλαισίου που ξεκινά με τον αριθμό “298” για προφανείς λόγους…

Μονάχα τα μηχανικά της ειδικής έκδοσης δεν έχουν αλλάξει σε σύγκριση με την βασική 720S. Στο κάτω-κάτω, τι περισσότερο να ζητήσει κανείς από έναν twin-turbo V8 με 720 ίππους και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που στέλνει την δύναμη στους πίσω τροχούς κι όμως, εκτοξεύει την “Le Mans” στα 100 km/h από στάση σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και στα 200 km/h σε 7,8 δευτερόλεπτα; Για την ιστορία, οι παραγγελίες έχουν ανοίξει για την πολύ ειδική αυτή McLaren 720S με την τιμή της να ξεκινά από τις 254.500 λίρες Αγγλίας ή περίπου €285.000 με την τρέχουσα ισοτιμία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η GM σκοπεύει να γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2035.

cars

Τα ωραιότερα μέρη του κόσμου για να τραβήξετε φωτογραφίες

cars

Mercedes-Benz Vans & Trucks Safety Weekend. Oλοκληρωμένη εμπειρία

cars

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί» – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Bury

Πολλαπλασιάζονται οι διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη: Στόχος τα φαρμακεία για «20 και 30 ευρώ»

cars

Η Χεζμπολάχ αναφέρει επίθεση κατά του Ισραήλ με «δεκάδες» ρουκέτες

Bury

Rolls-Royce Cullinan Black Badge. Περισσότερο απ’ όλα!

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 24/3/2024

cars

Volvo XC90. Ο αρχοντικός Σουηδός με τις πολλές επιλογές

cars