CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes: 6 νέες ηλεκτρικές “EQ” μέχρι το τέλος του 2022!

Με την Electric First στρατηγική, η Mercedes-Benz βαδίζει σταθερά στο μονοπάτι της CO2 ουδετερότητας και επενδύει στην μεταμόρφωση. Η γκάμα μας γίνεται ηλεκτρική και το ίδιο συμβαίνει και στο δίκτυο παραγωγής μας με εργοστάσια μπαταριών και οχημάτων. Σκοπεύουμε να ηγηθούμε στον τομέα της ηλεκτροκίνησης εστιάζοντας ιδιαίτερα στην τεχνολογία των μπαταριών.

Δήλωσε ο Markus Schafer της Daimler στο περιθώριο της ανακοίνωσης του πλάνου παραγωγής της Mercedes-Benz όσον αφορά στην “EQ” γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της. Ενός πλάνου που είναι τόσο φιλόδοξο όσο και προσγειωμένο σε μία νέα πραγματικότητα καθώς μέχρι το τέλος του 2022, η γερμανική μάρκα θέλει να έχει στην “οικογένεια” της 8 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Στην κορυφή θα βρίσκεται φυσικά η EQS, η ναυαρχίδα της Mercedes που θα περάσει στην παραγωγή στο Sindelfingen στις αρχές του 2021 αλλά και στο Vance των Η.Π.Α. Εκεί θα κατασκευάζεται και η EQE, μαζί με την Βρέμη και το Πεκίνο ενώ η EQC ήδη παράγεται στις μονάδες της εταιρίας στις δύο τελευταίες πόλεις. Την μικρότερη, EQB, θα αναλάβει το Kecskemet της Ουγγαρίας και το Πεκίνο ενώ στην κινεζική πρωτεύουσα θα παράγεται και η EQA παρότι η παραγωγή της έχει ήδη ξεκινήσει στο Rastatt της Γερμανίας. Εντός του 2022 θα προστεθούν στην γκάμα και δύο επιπλέον SUVs, πάνω από την υπάρχουσα EQC ενώ την… 8άδα κλείνει το ηλεκτρικό MPV με ονομασία EQV.

Την τροφοδοσία όλων αυτών των εγκαταστάσεων με μπαταρίες θα φροντίζουν εργοστάσια στην Γερμανία, την Πολωνία, τις Η.Π.Α., την Κίνα και την Ταϋλάνδη με τον στόχο που έχει θέσει η Mercedes να παραμένει παρά την σχετικά αργή διείσδυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά: Μέχρι το 2030, θέλει ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50% επί των συνολικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων να προέρχεται από plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα!

The post Mercedes: 6 νέες ηλεκτρικές “EQ” μέχρι το τέλος του 2022! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μαίνεται η φωτιά στο Λασίθι – Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τέσσερις οικισμούς

Bury

Τον Μάρτιο του 2023 το Volkswagen ID.3 facelift

cars

Nissan. Φροντίζει ιδιαίτερα After Sales Service

cars

Το Citroen C1 μας αποχαιρετά μετά από 17 χρόνια!

cars

Έκπληξη από Λίβερπουλ: Αμορίμ το φαβορί για αντι-Κλοπ

cars

Οδική Ασφάλεια: Σταθερά στα τάρταρα – Αποδεκατίζεται καθημερινά ενεργός πληθυσμός

cars

Ο Ηλίας Ψινάκης επιβεβαίωσε ότι το «Γηροκομείο» πάει στο Open και πέταξε τα βέλη του στην ΕΡΤ

cars

Αυτοκτονία δείχνουν τα στοιχεία για τον 34χρονο που έπεσε από τον Λευκό Πύργο – Τι κατέγραψε βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Bury

Η Mahindra… εμπνέεται από το Jeep Wrangler και παρουσιάζει το Thar!

cars