CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes-Benz EQS. Με “αποστειρωμένη” καμπίνα και επαναστατικό AI.

Η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει σύντομα την ολοκαίνουρια, αμιγώς ηλεκτρική EQS που θα πάρει την θέση της στην κορυφή της γκάμα της χάρη στο προηγμένο κινητήριο σύνολο και την τεχνολογία με την οποία θα εξοπλίζεται. Μία τεχνολογία για  την οποία πήραμε ένα μικρό δείγμα με το πρώτο teaser της γερμανικής εταιρίας που υπόσχεται όπως διάβασες και στον τίτλο, πεντακάθαρη ατμόσφαιρα στην καμπίνα και ένα σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με “επαναστατικό” σύστημα τεχνητής νοημοσύνης.

Η νέα EQS θα γίνει, όταν λανσαριστεί στην αγορά, το πρώτο μοντέλο της Mercedes που θα βασίζεται στην EVA (Electric Vehicle Architecture) και αυτό, μεταξύ άλλων, επέτρεψε στην εταιρία να χρησιμοποιήσει τον χώρο που μέχρι πρότινος καταλάμβανε ο κινητήρας εσωτερικής καύσης  για άλλα συστήματα. Μεταξύ τους, αυτό του φιλτραρίσματος αέρα HEPA (High-Efficiency Particulate Air) που σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προτύπου, αφαιρεί από τον αέρα που καταλήγει στην καμπίνα το 99,95% τουλάχιστον των μικροσωματιδίων διαμέτρου 0,3 μm. Για την ιστορία, το πρώτο αυτοκίνητο που προσέφερε ένα τέτοιο σύστημα ήταν το Tesla Model X αλλά στην περίπτωση της Mercedes, το σύστημα είναι το πρώτο στην βιομηχανία αυτοκινήτου με πιστοποίηση DIN EN 1822.

Επίσης, η EQS θα εξοπλίζεται και με την τελευταία και πιο προηγμένη εκδοχή του MBUX συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που όχι μόνο έχει την δυνατότητα εκμάθησης (βλ. τεχνητή νοημοσύνη ή AI) αλλά θα προσφέρει και την δυνατότητα αναβάθμισης μέσω “over-the-air” πακέτων στο μέλλον. Αυτά τα λίγα αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας η Mercedes όσο περιμένουμε τα πιο… ουσιώδη να αποκαλυφθούν μαζί με το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι η EQS θα κατασκευάζεται στο “Factory 56” που αποτελεί μία μονάδα-πρότυπο για την εταιρία χάρη στην πρωτόγνωρη ευελιξία που προσφέρει και την περιβαλλοντική ουδετερότητα του.

The post Mercedes-Benz EQS. Με “αποστειρωμένη” καμπίνα και επαναστατικό AI. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για το ενδεχόμενο να πάει στη Ferrari στο μέλλον – «Όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου θα μπορώ να κάνω τρομερά πράγματα»

cars

Βορίδης για τη λίστα με τους απόδημους: Οι ευθύνες ανελήφθησαν σε πολιτικό επίπεδο και οδήγησαν σε παραιτήσεις

cars

Bentley Continental GT Speed. Ικανή και για drift!!!

cars

Έρχονται και καυτές, ηλεκτρικές Mercedes EQ δια χειρός AMG.

cars

Hurtan Grand Albaycin. Κι όμως, “κρύβει” ένα Mazda MX-5.

cars

Νέο Audi Q7 TFSI e Quattro. Πολυτελές και οικολογικό

cars

Ford. Το SYNC εξελίσσεται ακόμη περισσότερο

cars

Cayenne Turbo S v Urus v RS Q8 v Bentayga! Τιτανομαχία!

cars

Euroleague: Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα play off

Bury