CARSNEWS
F1 & RACES

Michael Schumacher: Η συλλογή των αυτοκινήτων του

Tο debate/συζήτηση για το ποιος είναι ο  μεγαλύτερος οδηγός στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της F1 δεν οδηγεί κάθε φορά σε συμπέρασμα. Senna, Prost Schumacher και Hamilton, ανεξάρτητα από την προτίμησή σας, έχουν ένα κοινό σημείο: Την αγάπη τους για το αυτοκίνητα, κάτι που τους οδήγησε /οδηγεί  στην δημιουργία ενός μεγάλου γκαράζ.

Οι Senna, Prost Schumacher Hamilton έχουν ξεχωρίσει για τις επιτυχίες τους. Όμως το όνομα του Michael Schumacher είναι στην κορυφή ως: Ο βασιλιάς των στατιστικών της F1. Υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό σε ένα φρικτό ατύχημα σκι στις 29 Δεκεμβρίου του 2013. Από τότε δεν γνωρίζουμε πολλά για την κατάσταση της υγείας του, μάθαμε όμως πολλά για την ζωή του μέχρι το ατύχημα. Ένα από αυτά είναι ότι αγαπούσε τα αυτοκίνητα και είχε δημιουργήσει μία συλλογή. Ανάμεσά στα οχήματα που την αποτελούν είναι πολλά από τα μονοθέσια της F1 που οδήγησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ας ρίξουμε μια ματιά πίσω από την πόρτα του γκαράζ του.

Formel Ford 1988

Είναι σίγουρα ένα από πιο αγαπημένα μονοθέσια του Γερμανού. Η Formula Ford του 1988 ήταν το πρώτο μονοθέσιο με το οποίο ο Schumacher ξεκίνησε την πορεία του προς την Formula 1.

Sauber-Mercedes C291

Πριν την F1 ο Schumi είχε δοκιμάσει την καριέρα του στους αγώνες αντοχής, με την ομάδα της Sauber-Mercedes. Η C291 είναι ένα από τα πρώτα αγωνιστικά πρωτότυπα, που συμμετείχαν  στην κατηγορία /πρόδρομο του Group C. Πρόκειται για μία από τις δύο που κατασκευάστηκαν. Η πρώτη ανήκει στο μουσείο της Mercedes-Benz.

Jordan 191

Η ομάδα της Jordan ήταν η πρώτη,  που φιλοξένησε τον Michael Schumacher στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1. Δεν είναι τυχαίο το ότι η 191 με το νούμερο 32 μπήκε στην συλλογή.

Ferrari F310

Αυτή ήταν η πρώτη Ferrari που οδήγησε ο Schumacher στην F1 και ο ίδιος το αποκαλούσε «αλεξίπτωτο», κέρδισε τρεις αγώνες το 96 και τερμάτισε οχτώ φορές στο podium.

F1-2000

F1-2000 Ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο η Scuderia Ferrari ξεκίνησε την κυριαρχία της στο χώρο. Η F1-2000 έγινε ο πήχης για τους υπόλοιπους στην F1, ενώ χάρισε στον Michael τον τρίτο από τους επτά τίτλους του. Παράλληλα ήταν και ο πρώτος τίτλος για τη Ferrari ύστερα από 21 χρόνια.

Ferrari Enzo

Η Enzo είναι ένα πολύ ξεχωριστό αυτοκίνητο, ο Schumi βοήθησε και σε αυτό στην εξέλιξη του, ενώ παρέλαβε αυτοπροσώπως την δική του μόλις βγήκε από την γραμμή παραγωγής.

F2004

Το 2004 η Ferrari έσπασε το ρεκόρ βαθμολογίας σε μια σεζόν ενώ κέρδισε 13 αγώνες και το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της με την F1-2004.

Mercedes SLS AMG

Η Mercedes εκμεταλλεύτηκε το όνομα και την πείρα του Schumacher για την εξέλιξή της SLS και εκείνος ζήτησε μία για την συλλογή του.

F2002

Η Ferrari, με την F2002 κέρδισε όλα τα Grand Prix στα οποία συμμετείχε, εκτός από ένα: Στο Μονακό. Το 2002 ήταν μια χρονιά που κέρδισε 15 από τους 17 αγώνες.

Ferrari 599 GTB

Τρεις Ferrari 599 GTB έχει στην συλλογή του ο πολυπρωταθλητής. Ο Michael Schumacher την λάτρεψε για το σχήμα της.

Ferrari 430 Scuderia

Για την προσωπική του συλλογή, ο Γερμανός προτίμησε την έκδοση Scuderia της 430 η οποία ήταν η έκδοση παραγωγής των αγωνιστικών Ferrari 430 για την κατηγορία GT των αγώνων αντοχής.

248 F1

Η 248 F1 ( ή καλύτερα 24 8 όπου 24 η χωρητικότητα των κυλίνδρων και 8, ο αριθμός τους) ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο του Schumi στην Scuderia. Το αυτοκίνητο έφερε 9 νίκες στην Ferrari και 7 pole positions (2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και οδηγών).

Mercedes ΜGP F1

Το μονοθέσιο που σήμανε την επιστροφή του στην F1. Μπορεί να μην έφερε αποτελέσματα αλλά με την MGP  ξεκίνησε η πορεία προς την κυριαρχία της Mercedes στα Grand Prix. Το αυτοκίνητο αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα της συλλογής του και δώρο της Mercedes-Benz.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

GP ΗΠΑ: Σειρά του Verstappen στο FP3 (video)

cars

F1: «Αναζωπυρώθηκε» το ενδιαφέρον της Porsche – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Formula 1: Εντυπωσιακές εικόνες από τη νέα πίστα που ετοιμάζεται στη Σαουδική Αραβία

cars

Red Bull makes it two wins in a row in the new Formula 1 season

cars

Formula 1 τριήμερο στη Βραζιλία.

cars

LIVE TV: Με παρόντα τον Χόρνερ η παρουσίαση της νέας Red Bull Racing RB20

cars

Ocon: Ευτυχώς που ο Alonso έφυγε!

cars

Πότε θα δούμε το πρώτο μονοθέσιο του 2021;

cars

Τα ελαστικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο GP Βραζιλίας

cars