CARSNEWS
AUTONEWS

Nissan: Το νέο “Z” θα επιστρέψει στις ρίζες του!

Για πολλούς, το θέμα που αφορά στον διάδοχο του 370Z έχει “κρυώσει” καθώς η ιαπωνική φίρμα έχει εστιάσει σε προϊόντα και τεχνολογίες που έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα από ένα sports car, όσο εμβληματικό κι αν είναι αυτό. Το θέμα για την ίδια τη Nissan όμως είναι πιο “ζεστό” από ποτέ αφού, παρά το γεγονός ότι δεν το επιβεβαιώνει, η δουλειά πάνω στο επόμενο Z δεν έχει σταματήσει ενώ οι πιο πρόσφατες φήμες αναφέρουν ότι κυκλοφορεί ένα concept, το οποίο παρουσιάζεται σε διάφορες διοργανώσεις της εταιρίας.

Σύμφωνα με ανθρώπους που το έχουν δει, το concept αυτό διατηρεί την σιλουέτα και τις αναλογίες του τρέχοντος 370Z αλλά ο σχεδιασμός του είναι ολοκαίνουριος και δείχνει μία διάθεση για επιστροφή στις ρίζες του σημαντικού, ιαπωνικού sports car. Οι ίδιες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι το εμπρός μέρος θυμίζει έντονα το 240Z με τετράγωνο ρύγχος και στρογγυλά φωτιστικά σώματα ενός πίσω, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από το 300ZX της δεκαετίας του ’90. Όσο ρετρό κι αν είναι το αμάξωμα όμως, η καμπίνα θα φέρει το νέο “Z” στην ψηφιακή εποχή με ένα σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, νέες τεχνολογίες και design που θα ακολουθεί την τρέχουσα σχεδιαστική ταυτότητα της Nissan.

Αναφορικά με τα μηχανικά, οι νέες φήμες φαίνεται πως συμφωνούν με αυτές που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, καθώς κάνουν λόγο για “αδελφοποίηση” του νέου Z με την Infiniti. Πιο συγκεκριμένα, ακούγεται πως ο διάδοχος του 370Z θα κάνει χρήση ενός twin-turbo V6 με χωρητικότητα 3,0 λίτρων – το ίδιο σύνολο στο Q60 παράγει 400 ίππους και 475 Nm ροπής που είναι ούτως ή άλλως αρκετά για μία βασική έκδοση του “Z”. Αν η Nissan προγραμματίσει μία αναβαθμισμένη εκδοχή δε, με τις περιποιήσεις της Nismo, το συγκεκριμένο σύνολο μπορεί να αποδώσει περί τους 500 ίππους! Ας μην προτρέχουμε ωστόσο. Ας περιμένουμε να δούμε τι ετοιμάζει η ιαπωνική φίρμα πρώτα και πότε έχει σκοπό να αποκαλύψει το νέο “Z” στον κόσμο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Hyundai θα μειώσει κατά 50% την γκάμα των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης

cars

Η Ευρώπη σκληραίνει την στάση της απέναντι στις εκπομπές CO2!

cars

Honda: Σταματά τις πωλήσεις diesel στην Ευρώπη το 2021!

cars

Η Mini σε τροχιά επιτυχίας το 2023

cars

Οδηγούμε το Dacia Jogger 1.0 TCe 100 LPG 7-S: Το απόλυτο value for money οικογενειακό

cars

Η νέα Mercedes-Benz CLE Coupé στην Ελλάδα

cars

Το 2020 θα είναι η χρονιά της Bugatti…

cars

Καθυστερεί η Maserati Grecale.

cars

Η Mazda ανακοίνωσε έναν νέο, 6-κύλινδρο κινητήρα!

cars