CARSNEWS
AUTONEWS

Nissan Leaf e+ concept. Ένα πειραματικό hot-hatch με 4WD και 308 ίππους!

Όσο μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, τόσο κάποιες από τις υποκατηγορίες που γνωρίζαμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θα μεταμορφώνονται ώστε να συμμορφώνονται με τις επιταγές της νέας αποχής. Ακόμα και υποκατηγορίες όπως τα hot-hatches. Πριν από λίγα χρόνια, η Renault μας έδωσε ένα πρωτότυπο δείγμα γραφής με το Zoe E-Sport Concept των 460 ίππων το οποίο ακούγεται πως υπάρχει περίπτωση να περάσει στην παραγωγή, έστω και σε μία πιο “γήινη” μορφή, αντικαθιστώντας το Clio RS.

Τώρα, η Nissan που συγγενεύει με την Renault, δημιούργησε ένα πειραματικό αλλά λειτουργικό Leaf το οποίο εξερευνεί περαιτέρω την ιδέα ενός καυτού, ηλεκτρικού hatchback. Το πρωτότυπο αυτό ονομάζεται “Electric All-Wheel-Control technology Test car” και βασίζεται στο Leaf e που είδαμε στις αρχές του έτους αλλά προσθέτει έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα. Έτσι, ένας ηλεκτροκινητήρας κινεί τους τροχούς του εμπρός άξονα και ένας είναι υπεύθυνος για τους πίσω, με την συνδυαστική ιπποδύναμη του συστήματος να αγγίζει τα 308 άλογα και την ροπή να σκαρφαλώνει στα 680 Nm. Όπως καταλαβαίνεις, το σύστημα αυτό θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε αμάξωμα, με την ιαπωνική φίρμα να αναφέρει ότι η τεχνολογία τετρακίνησης και ελέγχου του πλαισίου “συνδυάζονται για να βελτιώσουν δραματικά τις επιδόσεις και τα δυναμικά χαρακτηριστικά” του Leaf.

Αφού είχαν ολοκληρώσει την δουλειά τους οι μηχανικοί, η σκυτάλη πέρασε στους σχεδιαστές οι οποίοι έκριναν ότι ένα Leaf με τις δυνατότητες του συγκεκριμένου, οφείλει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό τοποθετήθηκαν φαρδύτερα φτερά πάνω από τα ήδη υπάρχοντα και οι 17άρες ζάντες ελαφρού κράματος της Volk, που ντύνονται με ελαστικά 215/55 εμπρός και 235/50 πίσω. Οι αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, όπου μία οθόνη 12,3 ιντσών προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Τώρα μένει να δούμε αν η συγκεκριμένη άσκηση θα αποκτήσει ενδιαφέρον πέραν του “κοιτάξτε τι μπορούμε να κάνουμε”. Κάποιος πρέπει να τολμήσει να περάσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο στην παραγωγή. Προφανώς αυτός ο κάποιος θα μπορούσε να είναι η Nissan και το πειραματικό Leaf είναι απόδειξη.

Related Articles

McLaren 720S Le Mans. Γιορτάζοντας την ιστορική νίκη της F1 GTR το 1995!

cars

Skoda Superb. Οι τιμές του

cars

Καιρίδης: Δεν υπήρχε μονταζιέρα για τα Τέμπη – Εκθέτει την αντιπολίτευση η πρόταση μομφής

cars

Δυστύχημα στα Τέμπη: Άρση ασυλίας για Σπίρτζη και Καραμανλή ζητούν Καρυστιανού και Ασλανίδης

cars

Formula 1: Θρίαμβος της Red Bull στο Μαϊάμι με νικητή τον Μαξ Φερστάπεν

cars

Προχωράει το όραμα του Elon Musk! (VIDEO)

cars

Στο «σφυρί» το μοναδικό ξύλινο Citroën 2CV στον κόσμο – Μπορεί να φτάσει έως και 200.000 ευρώ

cars

Με 508,73 km/h το SSC Tuatara είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο!

cars

Bentley Bacalar. Στη τελική φάση των δοκιμών

cars