CARSNEWS
AUTONEWS

Opel Insignia facelift. Ανανεωμένο αισθητικά και τεχνολογικά.

Έπειτα από μόλις δυόμιση χρόνια στην αγορά, το Opel Insignia περνά στην φάση του facelift με την γερμανική εταιρία να αποφασίζει πως η έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών είναι ένα καλό μέρος για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της η ανανεωμένη έκδοση. Το Insignia facelift ακολουθεί την κλασική συνταγή και έρχεται με μία σειρά στοχευμένων αλλά διακριτικών επεμβάσεων στην εμφάνιση και πιο σημαντικά, στην τεχνολογία με την οποία εξοπλίζεται.

Καταρχάς, θα μπορείς να ξεχωρίσεις το νέο Insignia από το προ-facelift μοντέλο χάρη στη νέα γρίλια που συνδυάζεται με ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με την μεγάλη, κεντρική εισαγωγή αέρα και τα κάθετα ανοίγματα στα πλαϊνά, που φιλοξενούν τα στρόγγυλα φώτα ομίχλης. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα δε, επωφελούνται από το αναβαθμισμένο σύστημα LED Matrix που αποτελείται από 84 μεμονωμένες λυχνίες LED σε κάθε φανάρι και αν συνδυαστεί με κάμερα, ρυθμίζει αυτόματα τόσο το ύψος όσο και την κατεύθυνση του φωτισμού ώστε να ρίχνει άπλετο φως, κυριολεκτικά, στις στροφές αποφεύγοντας παράλληλα να “τυφλώσει” τους οδηγούς που έρχονται από το απέναντι ρεύμα.

Πίσω, παρατηρούμε κάποιες μικροαλλαγές στον προφυλακτήρα καθώς και τις νέες απολήξεις της εξάτμισης που τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου και του χαρίζουν μία πιο… premium εικόνα. Η Opel δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την καμπίνα, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να εστιάσουμε στις νέες τεχνολογίες όπως το σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone και το αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Νέες τεχνολογίες έχουμε και στον τομέα της ασφάλειας με κάμερα οπισθοπορείας και συστήματα όπως το cross-traffic alert που σκανάρει τον χώρο αριστερά και δεξιά του αυτοκινήτου ακόμα κι όταν δεν υπάρχει καλή ορατότητα για να προειδοποιήσει τον οδηγό που κάνει όπισθεν αν εμφανιστούν διερχόμενα οχήματα. Το μόνο που μένει τώρα, είναι να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους “νέους κινητήρες” που αναφέρει η εταιρία καθώς και λεπτομέρειες αναφορικά με τις υπόλοιπες πτυχές του facelift. Γι’ αυτά όμως, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον άλλο μήνα.

Related Articles

Νέα Rolls-Royce Ghost. Το μεγαλείο της απλότητας!

cars

Η νέα υβριδική McLaren έχει όνομα: Artura!

cars

Η AMG αποκαλύπτει την ραχοκοκκαλιά της νέας SL.

cars

Πρωτοποριακή 10-ετή εγγύηση λανσάρει η Toyota στην Αγγλία.

cars

BMW και η Tesla «ψηφίζει» η αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη στην Κίνα – Είναι οι πλέον δημοφιλείς και προσιτές μάρκες

cars

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία για τη σημαία της Ελλάδας μέσα στην Αγία Σοφία

cars

Δύο νεκροί και 40 τραυματίες σε τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στο Τέξας

cars

Νέο Hyundai i10. Εξελιγμένο

cars

Hyundai Motorsport. Στη Φρανκφούρτη το ηλεκτρικό αγωνιστικό της αυτοκίνητο

cars