CARSNEWS
AUTONEWS

Opel Insignia GSi. Παρουσιάστηκε

Το νέο Opel Insignia γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών (9-19 Ιανουαρίου). Για πρώτη φορά, μαζί με τα μοντέλα Grand Sport και Sports Tourer, το σπορ GSi με νέα εντυπωσιακή σχεδίαση κάνει την πρεμιέρα του στο Σαλόνι των Βρυξελλών: τα κάθετα εμπρός ανοίγματα και η δυναμική εμπρός ποδιά είναι στοιχεία κλειδιά στην εμφάνιση του αυτοκινήτου. Το Insignia GSi φτάνει στην αρχή της χρονιάς, με νέο βενζινοκινητήρα 2.0L turbo  230hp, αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

 Η ναυαρχίδα της πλούσιας σε παράδοση Γερμανικής μάρκας, κάνει το ντεμπούτο της με 3 εκδόσεις (GSI, Grand Sport και Sports Tourer) και νέους, πολύ αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel. Επιπλέον, νέα κιβώτια χαμηλών τριβών μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την άνεση. Οι αγοραστές του Insignia μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενός πολύ οικονομικού με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση και ενός οκτατάχυτου ή εννιατάχυτου αυτόματου. Η αεροδυναμική του νέου Insignia βελτιώνεται περαιτέρω με ένα ενεργό κλείστρο εμπρός. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, η κατανάλωση είναι μειωμένη κατά 18%, σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι περίπου 100g/km. Επομένως, το νέο Insignia είναι ένα από τα πιο αποδοτικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Οι σχεδιαστές της Opel βελτίωσαν ακόμα περισσότερο το υψηλής ποιότητας εσωτερικό του Insignia. Τα εργονομικά πιστοποιημένα καθίσματα AGR με πολλές λειτουργίες άνεσης διατίθενται τώρα με ποικίλες υφασμάτινες και δερμάτινες επενδύσεις ή Alcantara. Για όσους εκτιμούν την άνεση και μία κλασική εμφάνιση, οι εκδόσεις Elegance και Ultimate αποτελούν ιδανική επιλογή. Οι λάτρεις της σπορ οδήγησης θα ενθουσιαστούν από τα Insignia GS Line και GSi. Επιπλέον, υπάρχουν προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, με πιο αξιοσημείωτο το νέο adaptive IntelliLux LED® Pixel Light, που έχει τώρα συνολικά 168 στοιχεία LED – 84 ανά προβολέα! Οι εξαιρετικά λεπτοί προβολείς προσφέρουν στον οδηγό του Insignia άριστη ορατότητα, που του επιτρέπει να αντιδρά ακόμα ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από πριν, χωρίς όμως να ενοχλούν τους οδηγούς των αντίθετα διερχόμενων ή προπορευόμενων οχημάτων.

Το νέο Opel Insignia εφοδιάζεται αποκλειστικά με συστήματα φωτισμού full LED, από τους πολύ αποδοτικούς προβολείς LED μέχρι το νέο, προσαρμοζόμενο σύστημα adaptive IntelliLux LED® Pixel Light, που διαθέτει, για πρώτη φορά στη βιομηχανία, συνολικά 168 στοιχεία LED, αντί 32 της προηγούμενης γενιάς. Η μεγάλη σκάλα ρυθμίζεται αδιαλείπτως σε κλάσματα του δευτερολέπτου από δύο μονάδες ελέγχου – μία συνδεδεμένη στην εμπρός κάμερα και μία στον προβολέα. Ο μεγάλος αριθμός συνεχώς αντιδρώντων στοιχείων LED έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή προσαρμογή της φωτεινής δέσμης. Η φωτιζόμενη περιοχή είναι μεγαλύτερη από πριν, ενώ η συσκότιση για τα προπορευόμενα και αντίθετα διερχόμενα οχήματα γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Brabus 900 Rocket Edition. Ένα υπέροχο τερατούργημα!

cars

Nissan Ariya. Κάνει βόλτες στο σιρκουί του Μονακό

cars

Γεωργιάδης για την αυτοκτονία καρκινοπαθούς: «Η καθυστέρηση στο φάρμακο δεν ήταν πάνω από μια εβδομάδα»

cars

McLaren: Προτεραιότητα η νίκη στον “πόλεμο” του βάρους!

cars

Groupe Renault. Σε πλήρη «ηλεκτρική» επίθεση

cars

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής WEC 2024

cars

Νέα Mercedes-Benz GLC 300de 4MATIC. Και πετρελαιοκίνητη και plug-in υβριδική

cars

KIA. Παρούσα στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος League of Legends 2019

cars

Αλλάζει και συνεχίζει το Volkswagen Passat.

cars