CARSNEWS
AUTONEWS

Porsche Le Mans Living Legend. Μία πολύ διαφορετική Boxster…

Μερικές φορές, αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για μία κατηγορία διαφέρει από αυτό που θέλει να δείξει ο εκάστοτε κατασκευαστής. Όταν σκεφτόμαστε “Le Mans” για παράδειγμα, έρχονται εικόνες από εντυπωσιακά πρωτότυπα με πανίσχυρους κινητήρες και… κραυγαλέα αεροδυναμική αλλά η Porsche έχει μακρά ιστορία στον θεσμό και έχει λάβει μέρος με διαφορετικά αυτοκίνητα. Ένα από αυτά, ήταν η 550 Coupe, ένα λιλιπούτειο αγωνιστικό sports car με βάρος που δεν υπερέβαινε τα 550 κιλά και έναν επίπεδο, 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα που δεν χρειαζόταν να παράγει πολλά περισσότερα από 100 άλογα!

Αυτό ακριβώς το αγωνιστικό αποφάσισε να τιμήσει η γερμανική εταιρία το 2016, όταν δημιούργησε την Le Mans Living Legend. Από τότε, το πρωτότυπο της Porsche δεν είδε το φως της ημέρας για να φτάσουμε στο σήμερα, που παρουσιάζεται μαζί με τα υπόλοιπα πρωτότυπα που δεν προχώρησαν ποτέ και για άλλη μία φορά, θα πούμε κρίμα καθώς η Le Mans Living Legend είναι κάτι το… ξεχωριστό. Καταρχάς, βασίζεται στην Boxster αλλά αν εξαιρέσεις τις αναλογίες και το μέγεθος, δεν υπάρχουν πολλά που να θυμίζουν το μικρό roadster της γερμανικής μάρκας. Μπροστά, έχουμε διαφορετικό προφυλακτήρα και στο πλάι ανασχεδιασμένα μαρσπιέ αλλά δεν είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση.

Τα highlights της Le Mans Living Legend είναι οι εντυπωσιακές πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και το κάλυμμα του κινητήρα που ανοίγει ως ενιαίο κομμάτι προς τα πίσω αποκαλύπτοντας όχι έναν ατμοσφαιρικό flat-4 σαν αυτόν που κινούσε την 550 Coupe αλλά έναν ατμοσφαιρικό V8 αγνώστων χαρακτηριστικών . Ο ανεφοδιασμός γίνεται από το εμπρός μέρος ενώ πίσω υπάρχει μία ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αεροτομή, μία LED μπάρα που εκτείνεται σε ολόκληρο το πλάτος του αυτοκινήτου σύμφωνα με την τρέχουσα σχεδιαστική ταυτότητα της Porsche και δύο κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις για την εξάτμιση. Ένα υπέροχο πρωτότυπο-φόρος τιμής στα sports cars της δεκαετίας του ’50!

The post Porsche Le Mans Living Legend. Μία πολύ διαφορετική Boxster… first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτό το Mini Convertible θα είναι και το τελευταίο;

cars

Επταετής κάθειρξη για προδοσία σε Ρώσο επιστήμονα ειδικό στις υπερηχητικές τεχνολογίες

Bury

Συνετρίβη αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου στην Αλάσκα

cars

Ο καιρός σήμερα 8/4/2024

cars

Audi. Με πολλές επιλογές plug-in υβριδικών μοντέλων

cars

Κάθε ημέρα, πλησιάζουμε στην αποκάλυψη του νέου VW Nivus.

cars

Η Land Rover δοκιμάζει ένα υδρογονοκίνητο Defender.

cars

Νέο Ford Puma. Διαθέσιμο και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων

cars

Νέο Audi A8. Εξελιγμένο σε όλους τους τομείς

cars