CARSNEWS
AUTONEWS

Porsche Vision 357 – Φόρος τιμής στην πρώτη!

Φέτος η Porsche γιορτάζει 75 χρόνια ζωής και όπως είναι λογικό, έχει ετοιμάσει πληθώρα ειδικών εκδόσεων και πρωτότυπων τα οποία θα δούμε σταδιακά σε ολόκληρη τη χρονιά. Το πρώτο, είναι η Vision 357 που αποτελεί φόρο τιμής και ταυτόχρονα, μία μοντέρνα εκδοχή του πρώτου μοντέλου της γερμανικής εταιρίας – της θρυλικής 356.

Το concept είναι μία προσπάθεια να συνδυάσουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον με συνοχή, με αναλογίες που φέρνουν στο νου το ιστορικό αρχέτυπο και λεπτομέρειες που απεικονίζουν το μέλλον.

Δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Style Porsche, Michael Mauer και δεν έχει άδικο. Παρά την τεράστια διαφορά στο μέγεθος, τα δύο μοντέλα μοιάζουν σε αρκετά. Είναι ξεκάθαρο για παράδειγμα ότι το κυρτό παρμπρίζ και οι μαύρες εμπρός κολώνες που δημιουργούν την ψευδαίσθηση της συνέχειας των γυάλινων επιφανειών έχουν εμπνευστεί από την πρώτη Porsche, όπως και τα φωτιστικά σώματα εμπρός και το μοτίβο στο πίσω μέρος. Από την άλλη, τα φανάρια μπροστά έχουν την ίδια υπογραφή με τα σύγχρονα μοντέλα της εταιρίας και οι ζάντες κράματος μαγνησίου έχουν διάμετρο 20 ιντσών, δύο χαρακτηριστικά που ούτε μπορούμε να φανταστούμε στην ιστορική 356.

Όπως δεν μπορούμε να φανταστούμε ούτε το εντυπωσιακό κινητήριο σύνολο του Vision 357 στον πρόγονο του, αφού η 356 ποτέ δεν εξοπλίστηκε με κάποιον βενζινοκινητήρα μεγαλύτερο των δύο λίτρων αλλά η μοντέρνα επανερμηνεία της διαθέτει έναν 4-λιτρο, επίπεδο εξακύλινδρο που παράγει 500 ίππους και 450 Nm ροπής. Η αλήθεια είναι ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Vision 357 δεν είναι αμιγώς ηλεκτρική αλλά τουλάχιστον ο κινητήρας εσωτερικής καύσης έχει τροποποιηθεί ώστε να καταναλώνει συνθετικά καύσιμα.

Προς το παρόν, η Porsche δεν σχεδιάζει να περάσει στην παραγωγή, έστω και περιορισμένη, την Vision 357 αλλά με βάση αυτά που γνωρίζουμε για το πρωτότυπο, κάτι τέτοιο δεν είναι αδύνατο. Επί της ουσίας, πρόκειται για μία 718 Cayman GT4 RS με διαφορετικό αμάξωμα, οπότε τεχνικά τουλάχιστον, δεν αποκλείεται. Ούτε η τιμή θα αποτελούσε πρόβλημα στους ελάχιστους που θα την έκαναν δική τους. Το θέμα είναι αν υπάρχει θέληση…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Νετανιάχου καλεί τη διεθνή κοινότητα να παραμείνει ενωμένη απέναντι στην επιθετικότητα του Ιράν

Bury

Μην περιμένεις το Ford Maverick στην Ευρώπη.

cars

Η Lexus οραματίζεται το μέλλον με ένα νέο πρωτότυπο.

cars

Mazda. Δημιουργίες χωρίς…σύμβαση έργου

cars

Η Kimera Automobili ανασταίνει την Lancia 037!

cars

Το Hyundai Kona N πλησιάζει και έχει άγριες διαθέσεις.

cars

Volvo Car Hellas. Αναβαθμίζει και την τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών της

cars

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την ολική έκλειψη Ηλίου – Μοναδικές εικόνες από το σπάνιο φαινόμενο

cars

Νέα Skoda Octavia. Έτοιμη να αποκαλυφθεί

cars