CARSNEWS
AUTONEWS

PSA-FCA: Οι μέτοχοι έδωσαν το πράσινο φως για τη Stellantis!

Ακόμα μία τυπικότητα ολοκληρώθηκε στον δρόμο για την πλήρη συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles με το PSA Group καθώς οι μέτοχοι αμφότερων των εταιριών ψήφισαν και σχεδόν ομόφωνα έδωσαν το πράσινο φως. Για την ιστορία, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρίες στηρίζεται από το 99% των ψηφοφόρων με δικαίωμα διπλής ψήφου από την πλευρά της PSA και από το 99,85% των υπόλοιπων ψηφοφόρων ενώ παρόμοια ποσοστά δηλώνει και η FCA για την δική της πλευρά.

Μία κοινή ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλως ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης την 16η του Ιανουαρίου ενώ η διαπραγμάτευση των μετοχών της Stellantis θα ξεκινήσει στο Παρίσι και το Μιλάνο στις 18 Ιανουαρίου, μία ημέρα νωρίτερα από την είσοδο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Να θυμίσουμε ότι η Stellantis θα αποτελεί την κοινή στέγη 14 εταιριών με συνολική ετήσια παραγωγή στα 8 εκατομμύρια οχήματα περίπου και τζίρο της τάξης των 165 δισεκατομμυρίων ευρών. Όσο περνά ο καιρός δεν αποκλείεται να δούμε να εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο πλάνο εξορθολογισμού του portfolio της Stellantis με τη δημιουργία νέων συνεργιών, με κοινή χρήση τεχνολογιών και αρχιτεκτονικών αλλά και με προσαρμογή των στρατηγικών των επιμέρους εταιριών ανάλογα με την δύναμη τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν αποκλείεται δε, να δούμε και την κατάργηση κάποιων ονομάτων που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα – βλ. Lancia και Chrysler για παράδειγμα. Όλα αυτά όμως, σε δεύτερο χρόνο.

The post PSA-FCA: Οι μέτοχοι έδωσαν το πράσινο φως για τη Stellantis! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Bentley γιορτάζει το ρεκόρ στο Pikes Peak με μία ειδική Continental GT!

cars

Σοκαριστικό ατύχημα με μηχανή – Ο οδηγός πήρε το μάθημα και ανέβασε βίντεο για να μάθουν και υπόλοιποι

cars

Survivor: Ο Αλέξης Παππάς θεωρεί πως ο Φάνης με τη Χρύσα είναι ζευγάρι – «Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια»

cars

Αλλαγή ηγεσίας στην Lotus.

cars

Σάσα Μπάστα: Μπορεί και να έρχεται το δεύτερο παιδί, είμαι σε καθυστέρηση

cars

Nissan e.dams. Ξεκινάει δοκιμές

cars

Τάσος Ιορδανίδης: Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ήταν ο καλλιτεχνικός μου πατέρας και εκείνος με έβγαλε στον θεατρικό χάρτη

cars

SYM Symphony ST 200i ABS. Πιο προσιτό

cars

Η Alpina B3 Touring είναι έτοιμη και έρχεται στην Φρανκφούρτη!

cars