CARSNEWS
AUTONEWS

Rolls-Royce Cullinan by Mansory. Το δώρο που δεν τελειώνει…

Η Mansory είναι μία από αυτές τις εταιρίες που έχουν το χάρισμα. Το χάρισμα του να ξεκινούν από κάτι ήδη υπερβολικό, εξτραβαγκάν και να αυξάνουν την ένταση σε επίπεδα που κάνουν τον απλό κόσμο να αποστρέφει το βλέμμα. Πριν από λίγες ημέρες, είδαμε τι έκανε σε μία Lamborghini Aventador SVJ και τώρα, σειρά παίρνει η Rolls-Royce Cullinan. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος αποφάσισε να προσθέσει τις δικές του πινελιές στο SUV των… κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και το τελικό αποτέλεσμα είναι… ας πούμε αμφιλεγόμενο!

Η ιδέα των σχεδιαστών της Mansory ήταν να εμφυσήσουν σε ένα SUV και όχι ένα οποιοδήποτε SUV, αλλά το πρώτο της Rolls-Royce, σπορ χαρακτηριστικά. Έτσι, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στον ολοκαίνουριο εμπρός προφυλακτήρα, τα φαρδύτερα φτερά, τους πολυάριθμους αεραγωγούς όχι μόνο μπροστά, αλλά και στο πλάι, την αεροτομή στο τελείωμα της οροφής που συνοδεύεται από μία μικρότερη, κάτω από το τζάμι και τον πίσω προφυλακτήρα, που φιλοξενεί την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Το όλο πακέτο “δένουν” οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος και ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο εσωτερικό…

Ανοίγοντας τις χαρακτηριστικές “suicide” πόρτες της Cullinan, ο θεατής αντικρίζει μία θάλασσα από τιρκουάζ… Όχι ακριβώς αυτό που θα περίμενε να δει από ένα SUV, έστω και “βελτιωμένο” εν έτη 2020! Μονάχα τα ξύλινα και τα μεταλλικά διακοσμητικά σπάνε την μονοχρωμία ενώ από την επέλαση του τιρκουάζ δεν ξεφεύγει ούτε ο ουρανός, ούτε καν το παιδικό καθισματάκι! Δεν λέω, ποιοτικά, τα kits της Mansory μπορεί να είναι τα καλύτερα που υπάρχουν αλλά στον τομέα της αισθητικής, ας πούμε ότι ο βελτιωτικός οίκος απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένα γούστα. Για την ιστορία δε, ας αναφέρουμε ότι η Mansory κατάφερε να αποσπάσει αυξημένη απόδοση από τον twin-turbo V12, ο οποίος παράγει πλέον περισσότερα από 600 άλογα και περί τα 950 Nm ροπής. Το μόνο που μένει, είναι να μάθουμε και την τιμή της συγκεκριμένης δημιουργίας για να πάρουμε τα βουνά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Πούτιν «διαφημίζει» τα ρωσικά αυτοκίνητα – Τι γίνεται με τις πωλήσεις τους

cars

Kosmoride. Πρόταση για ποδήλατο πόλης

cars

Γάζα: Οικογένεια 36 ατόμων που γιόρταζε την πρώτη Παρασκευή του ραμαζανιού αφανίστηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό

cars

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε άχρηστο τον Πούτιν

cars

BMW X5 M & X6 M. Η 3η γενιά ανεβάζει κι άλλο τον πήχη!

cars

Fiat 500. Χαμογελά

cars

Nissan e.dams. Αναβαθμισμένη για τη νέα σεζόν της Formula Ε

cars

Jeep Plug-in Hybrid 4xe. Στο φυσικό του περιβάλλον

cars

Teoren Motors. Έμπρακτη στήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

cars