CARSNEWS
AUTONEWS

Skoda Scala 1.5 TSi DSG. Αναθεωρεί την άποψη

Πριν ακόμη και από λίγα χρόνια όταν μιλούσαμε για «οικογενειακό αυτοκίνητο» εννοούσαμε ένα αυτοκίνητο με αδιάφορη σχεδίαση άρα και εμφάνιση, ασθενικές επιδόσεις και φτωχό εξοπλισμό. Φυσικά αυτό δεν ισχύει σήμερα (και πολύ καλά κάνει) αφού όλα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς με την παρουσίαση πολλών νέων μοντέλων σε αυτήν την κατηγορία. Είναι όμως όλα ίδια;


Φυσικά όχι και ας είναι καλά ο ανταγωνισμός τον οποίο προσπαθούν οι εταιρίες να ξεπεράσουν, με αυτοκίνητα σαν το Skoda Scala, με το οποίο τυχαίνει να συμβιώνω για περισσότερο από έναν μήνα και θέλω να παραθέσω την άποψή μου. Με το Scala η Skoda δείχνει την απόφασή της να υποστηρίξει την συγκεκριμένη κατηγορία, σε αντίθεση με άλλες εταιρίες, φροντίζοντας να δημιουργήσει ένα συνολικά εξαιρετικό αυτοκίνητο για …

Οδήγηση και χρήση
Δεν είναι το ίδιο. Ο συνδυασμός αυτός είναι δύσκολος και δεν έχω ενδοιασμό να δηλώσω ότι το Scala βρίσκεται πολύ κοντά στην κορυφή του ανταγωνισμού. Στο πρώτο έχει τον 1500άρη κινητήρα βενζίνης με τους 150 ίππους και ένα εκπληκτικό αυτόματο DSG κιβώτιο εφτά σχέσεων που όμως στην λειτουργία του δίνει την αίσθηση ότι έχει μία σχέση, με την «γλύκα» που αλλάζουν είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Συμπαγής κατασκευή και δυναμικό σύνολο, που διαθέτει και όλες τις ηλεκτρονικές βοήθειες ασφαλείας.
Στο δεύτερο αισθάνεσαι…σαν στο σπίτι σου. Άνετοι χώροι, μεγάλα καθίσματα με ύφασμα που καθαρίζει εύκολα, όλα τακτοποιημένα στην θέση που πρέπει, πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα και στην εργονομία συμβάλλει και η μεγάλη οθόνη με όλες τις πληροφορίες. Ξεχωριστή θέση ο χώρος αποσκευών από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία και επίπεδος όπου μπορείτε να μεταφέρετε και πολυθρόνα μπαμπού, ένα ρίξετε ένα μέρος των πίσω καθισμάτων.

Είναι πρόταση;
Αναμφισβήτητα και από τις καλύτερες, διότι κοντά στα άλλα η Kosmocar το προσφέρει και με πολύ ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα. Εκείνο όμως που το καθιστά πρόταση είναι η συνολική του εικόνα και όλα αυτά που δίνει στον κάτοχο, τόσο το καθένα ξεχωριστά όσο και ως σύνολο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Yokohama απέκτησε την Trelleborg

cars

Νέο Mini με μεγάλες αλλαγές.

cars

Dacia Duster 1.3 TCe 150 PS. Αποκάλυψη

cars

Lancia. Τα 115 χρόνια της ιστορίας της και η σύνδεση της με τον Ελληνο-ρωμαϊκό πολιτισμό

cars

Επιδοτήθηκε με 22.000 ευρώ το πρώτο «πράσινο» ταξί

cars

Πώς θα γλιτώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και το τεκμήριο διαβίωσης του αυτοκινήτου

cars

Mercedes GLA. Προσεγμένη σε όλα της

cars

Lada Niva Bronto. Από τη Ρωσία με πολύ αγάπη!

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Κάλε Ροβάνπερα ταχύτερος στην υπερειδική

cars