CARSNEWS
AUTONEWS

Taraschi Berardo. Μία BMW i8… λίγο διαφορετική!

Η παραγωγή της BMW i8 μπορεί να έφτασε στο τέλος της στις αρχές του καλοκαιριού που μας πέρασε αλλά υπάρχουν ακόμα εταιρίες που χρησιμοποιούν το υβριδικό sports car ως βάση για τις δικές τους δημιουργίες. Η τελευταία ονομάζεται Taraschi και το μοντέλο που προέκυψε από την έμπνευση των σχεδιαστών της είναι το Berardo που σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, έχει επηρεαστεί από το design του Giaur 750 Champion Sport του 1953.

Άσχετα με αυτήν την λεπτομέρεια, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τίποτα πάνω στο Berardo δεν θυμίζει το αυτοκίνητο στο οποίο βασίζεται. Το χειροποίητο, αλουμινένιο αμάξωμα έχει μεγαλύτερο μήκος από αυτό του i8 και χαρακτηρίζεται από “καθαρές” επιφάνειες και μεγάλες καμπύλες χωρίς να είναι φορτωμένο με περιττές λεπτομέρειες και στοιχεία εντυπωσιασμού. Και αν το αμάξωμα δεν μοιράζεται πολλά με την BMW, το ίδιο σε υπερθετικό βαθμό ισχύει και στην καμπίνα. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν κάποιοι αεραγωγοί και κάποια χειριστήρια που θυμίζουν την προέλευση του “δότη” αλλά το άπειρο ξύλο και δέρμα σε συνδυασμό με την ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα θα σε κάνουν γρήγορα να ξεχάσεις οποιοδήποτε άλλο μοντέλο.

Όσον αφορά στα μηχανικά, το Berardo διατηρεί το υβριδικό κινητήριο σύνολο του i8 αλλά το ενισχύει στα 420 άλογα, ενώ προσφέρει και δύο επιπλέον πακέτα που αυξάνουν την ιπποδύναμη είτε στα 470, είτε στα 520 άλογα! Αρκετά για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει περί τα 1.500 κιλά. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε λοιπόν, είναι η τιμή του ειδικού αυτού οχήματος. Αλλά όπως λέμε πάντα, αν χρειάζεται να ρωτήσεις, μάλλον δεν μπορείς να το αποκτήσεις…

The post Taraschi Berardo. Μία BMW i8… λίγο διαφορετική! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πισωκίνητο το νέο Ford Explorer

cars

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν το 2023 χάρη στα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα

cars

Jaguar F-Type facelift. Εκτενέστατο και ουσιώδες!

cars

H Ford μπαίνει στην “πισίνα” εκπομπών CO2 της Volvo.

cars

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: Δολοφονήθηκε ο εκδότης της «Βραδυνής», Τζώρτζης Αθανασιάδης

cars

MasterChef: Ο Χρήστος επέστρεψε στο παιχνίδι και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό – «Έχω παγώσει αυτή τη στιγμή»

cars

Στις 13 Απριλίου το ανανεωμένο Skoda Kodiaq.

cars

Νέο Seat Leon e-Hybrid. Το πρώτο plug-in υβριδικό της μάρκας με 204 ίππους

cars

Peugeot Γιαννίρης. Mε δυνατή παρουσία στην 84η Δ.Ε.Θ.

cars