CARSNEWS
AUTONEWS

Touring Superleggera Aero 3. Μία “κοστουμαρισμένη” Ferrari F12.

Η Touring Superleggera κρατάει την φλόγα του “coachbuilding” ζωντανή με τις ξεχωριστές δημιουργίες της και η τελευταία ονομάζεται Aero 3. Ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε με βάση τις αεροδυναμικές αρχές του υιού του συν-ιδρυτή της εταιρίας, Bianchi Anderloni και αντλεί επιρροές από τα “avant-garde streamline” σχέδια που προέκυψαν από την ιδιόκτητη αεροδυναμική σήραγγα της Touring Superleggera.

Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε την περιγραφή του Aero 3 όμως, χωρίς να αναφέρουμε ότι κάτω από το εντυπωσιακό παρουσιαστικό, κρύβεται μία Ferrari F12 Berlinetta. Δεν αναφέρεται ρητά, αλλά δεν υπάρχουν πολλά ιταλικά supercars με τις αναλογίες που βλέπεις και έναν ατμοσφαιρικό V12 με χωρητικότητα 6,3 λίτρων απόδοσης 720 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και 689 Nm ροπής στις 6.000. Σε κάθε περίπτωση, η Touring Superleggera ξεκίνησε για να δημιουργήσει ένα design χωρίς “βαριές” γωνίες και πολύπλοκες δομές και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο γεμάτο αρμονικές καμπύλες με highlight φυσικά το μεγάλο πτερύγιο που ξεκινά από το τέλος της οροφής.

Η ιταλική εταιρία αναφέρει πως εκτός από το πλαίσιο και το κινητήριο σύνολο του αυτοκινήτου-δότη, έχει κρατήσει και όλα τα ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά και μηχανικά του ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι χάρη στο ανθρακονημάτινο αμάξωμα, το Aero 3 είναι 150 κιλά ελαφρύτερο από την F12 Berlinetta και αυτό θα έχει σοβαρή επίδραση στον τρόπο που συμπεριφέρεται το νέο μοντέλο της Touring Superleggera στον δρόμο.

Όχι ότι θα έχεις πολλές πιθανότητες να το δεις βέβαια. Η ιταλική μάρκα ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 15 αυτοκίνητα και παρότι δεν κάνει γνωστή την τιμή, δηλώνει ότι χρειάζεται περίπου 6 μήνες για να παραδώσει στον τυχερό ιδιοκτήτη το όχημα του. Απόλαυσε λοιπόν τις φωτογραφίες, γιατί αυτή θα είναι μάλλον η τελευταία φορά που θα δει το Touring Superleggera Aero 3.

The post Touring Superleggera Aero 3. Μία “κοστουμαρισμένη” Ferrari F12. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι παραδόσεις της Mercedes-AMG One θα αρχίσουν το 2021 τελικά!

cars

Lamborghini: Καμία σχέση μεταξύ Sian και νέας Aventador σχεδιαστικά.

cars

Ο εξηλεκτρισμός της Maserati ξεκινά με την Ghibli Hybrid.

cars

Nissan Navara. Πλησιάζει η ανανέωσή του

cars

Το νέο SUV της Fiat αναζητά όνομα…

cars

Γράφτηκε ιστορία στο Σλοβακία – Αυστρία: Μπήκε γκολ στο 6ο δευτερόλεπτο του αγώνα

cars

Η Hyundai φέρνει το ανανεωμένο Kona.

cars

Στις 11 Νοεμβρίου το ηλεκτρικό BMW iNext.

cars

Νέο VW Golf. Υπερσύγχρονο και στα φώτα

cars