CARSNEWS
NEW MODELS

Toyota: Αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές η ηλεκτρική ενέργεια των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων για 2019!

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS, η κλιματική αλλαγή κάνει όλο και πιο έντονη την εμφάνισή της με ακραία καιρικά φαινόμενα, οι G7 (το γκρούπ των ισχυρότερων χωρών παγκοσμίως) σφυρίζουν αδιάφορα, με την Ευρώπη να είναι εκείνη που προσπαθεί να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος από εκείνο που ενδεχομένως της αναλογεί.

Πολλές είναι οι δράσεις που έχουν ξεκινήσει, βασικότερη η δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων από την χρήση των αυτοκινήτων, ωστόσο υπάρχουν αξιόλογες ενέργειες και στον τομές της παραγωγής.

Η Toyota χρόνια τώρα με συνέπεια και μεγάλη επιμονή επένδυσε στην υβριδική τεχνολογία, ως ένα ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την πλήρη «εξ-ηλετρισμό» των αυτοκινήτων του μέλλοντος. Και το αποτέλεσμα τη δικαιώνει πλήρως.

Δεν μένει ωστόσο εκεί, καθώς για το 2019 ανακοινώνει πώς η ηλεκτρική ενέργεια που σπατάλησε για τις ανάγκες των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων προήλθαν από ανανεώσιμες πηγές κατά 100%, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ: 

Πόσο θα αυξηθεί η θερμοκρασία της Γης εάν οι “G20” δεν μειώσουν τις δραστικά τις εκπομπές CO2

Ειδικότερα, οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες Toyota Motor Europe (TME) περιλαμβάνουν 9 εργοστάσια παραγωγής, 14 αποθήκες ανταλλακτικών, 7 κέντρα διακίνησης οχημάτων, 29 εθνικές εταιρίες Marketing & Πωλήσεων (NMSC), το κεντρικό γραφείο της TME και τα υποκαταστήματά του, και το Τεχνικό Κέντρο Toyota που μαζί καταναλώνουν συνολική ηλεκτρική ενέργεια 500 GWh.

•          Χρήση ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές σε όλες τις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της ΤΜΕ το 2019 

•          Κάλυψη ολόκληρου του ευρωπαϊκού δικτύου Toyota, που περιλαμβάνει 9 εργοστάσια παραγωγής, 29 εταιρείες διανομής, 4 κεντρικά γραφεία, 1 κέντρο R&D και 21 κέντρα logistics

•          Υλοποίηση εσωτερικού στόχου 1 χρόνο νωρίτερα για τις δραστηριότητες παραγωγής

•          Ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη ‘Μηδενικών Εκπομπών CO2 σε όλη τη Διάρκεια Ζωής’ της Περιβαλλοντικής Πρόκλησης Toyota 2050 (Environmental Challenge 2050)

 «Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές για τη λειτουργία όλων των ευρωπαϊκών μας εγκαταστάσεων είναι ένα σημαντικό βήμα για το στόχο της Περιβαλλοντικής Πρόκλησης 2050» δήλωσε ο Dr.Johan van Zyl, Πρόεδρος & CEO της Toyota Motor Europe. «Η βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων μας στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική εάν θέλουμε οι πολίτες και οι καταναλωτές να συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Toyota. Χάρη στην εμπορική επιτυχία των υβριδικών ηλεκτρικών μοντέλων μας, βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να πετύχουμε τους ευρωπαϊκούς στόχους εκπομπών CO2 για τα νέα οχήματα – σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, υιοθετούμε μια ολιστική προσέγγιση 360 και σκοπεύουμε να προχωρήσουμε πέρα από τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων.»

Η χρήση ηλεκτρισμού αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές επιτεύχθηκε σε όλες τις δραστηριότητες της Toyota χάρη σε ένα συνδυασμό πρωτοβουλιών όπως:

•          Ενθάρρυνση της παραγωγής με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στα εργοστάσια της Toyota σε συνεργασία με τοπικούς εταίρους (TPCE solar panels, TMUK solar panels, TMMF solar wall, Zeebrugge windmill, solar panels at Toyota Logistics Centre Madrid,…)

•          Αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπου διατίθεται

•          Αγορά Ευρωπαϊκών Πιστοποιητικών (“Guarantee of Origin”) για χώρες της Ε.Ε. όπως έχει θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Οδηγία EU Directive 2009/28/EC

•          Αγορά του I-REC (“International-Renewable Electricity Certificate”) για χώρες εκτός Ε.Ε., ως αναγνωρισμένο από το διεθνές I-REC standard

Το Mirai, το πρώτο αυτοκίνητο κυψελών υδρογόνου που παρουσίασε η Toyota το 2014 υπήρξε καταλύτης για την αύξηση της συνειδητοποίησης του τρόπου με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί μια μελλοντική καθαρή και αειφόρος κινητικότητα με τη χρήση υδρογόνου. Με αυτονομία 500 χλμ., εύκολο ανεφοδιασμό χωρίς εκπομπές ρύπων, από την κυκλοφορία του περίπου 10.000 έχουν πωληθεί, ενώ η Toyota έχει υποστηρίξει ενεργά την ανάπτυξη υποδομής καυσίμου υδρογόνου σε μεγάλες αγορές. Στην νέα γενιά (φωτό) το Mirai ανεβάζει τον πήχη της καθαρής κινητικότητας με αυτονομία που αυξήθηκε κατά 30%, χάρη στις νέες τριπλές δεξαμενές υδρογόνου και το σύστημα fuel cell.

Το Mirai, το πρώτο αυτοκίνητο κυψελών υδρογόνου που παρουσίασε η Toyota το 2014 υπήρξε καταλύτης για την αύξηση της συνειδητοποίησης του τρόπου με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί μια μελλοντική καθαρή και αειφόρος κινητικότητα με τη χρήση υδρογόνου. Με αυτονομία 500 χλμ., εύκολο ανεφοδιασμό χωρίς εκπομπές ρύπων, από την κυκλοφορία του περίπου 10.000 έχουν πωληθεί, ενώ η Toyota έχει υποστηρίξει ενεργά την ανάπτυξη υποδομής καυσίμου υδρογόνου σε μεγάλες αγορές. Στην νέα γενιά (φωτό) το Mirai ανεβάζει τον πήχη της καθαρής κινητικότητας με αυτονομία που αυξήθηκε κατά 30%, χάρη στις νέες τριπλές δεξαμενές υδρογόνου και το σύστημα fuel cell.

Πέρα από το ότι κατάφερε να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια απαλλαγμένη από διοξείδιο του άνθρακα, η Toyota συνεχίζει τις προσπάθειές της για συνολική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις δραστηριότητές της. Για παράδειγμα, στα εργοστάσια παραγωγής, από το 2013 (χρονιά αναφοράς για το Challenge 2050), η ενέργεια ανά παραγόμενο όχημα έχει μειωθεί κατά 18%. Συγκριτικά με το μέσο όρο της βιομηχανίας της Ε.Ε. των 28 κρατών-μελών με τιμή 2,3 MWh ανά παραγόμενο όχημα, η Toyota χρειάστηκε 48% λιγότερη ενέργεια.

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα ήταν ανέκαθεν προτεραιότητα για την Toyota

Θέματα περιβάλλοντος απασχολούν την κορυφαία ηγεσία της Toyota από το 1963 που ιδρύθηκε η Επιτροπή Περιβάλλοντος. Από το 1973, η εταιρεία προωθεί την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των εργαζομένων της μέσω του Environmental Month. Η εταιρεία θέσπισε ένα πενταετές πρόγραμμα δράσης το 1992 για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και διατήρηση των πολύτιμων πόρων για τον πλανήτη. Όχι μόνο μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αυτοκινήτων της αλλά και εστιάζοντας σε όλες τις σχετικές λειτουργίες.

Η Περιβαλλοντική Πρόκληση Toyota 2020 (Toyota Environmental Challenge 2050) ανακοινώθηκε το 2015. Αποτελείται από 6 προκλήσεις* και είναι η βάση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Toyota, καλύπτοντας τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εταιρείας.

Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές συμβάλλει στους στόχους της εταιρείας για την Πρόκληση 2 (Μηδενικές Εκπομπές CO2 σε Όλη τη Διάρκεια Ζωής) και την Πρόκληση 3 (Μηδενικές Εκπομπές CO2 Εργοστασίων), που αποσκοπούν στην πλήρη  απαλλαγή από τις εκπομπές CO2 σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων υποστήριξης και εργοστασίων παραγωγής.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe μάς δείχνει την… μάσκα της

cars

Αυτή ήταν η στιγμή που τέθηκε εκτός Formula 1 ο Niko Hulkenberg…

cars

Το Volvo on Call app δίνει στους οδηγούς plug-in υβριδικών tips οδήγησης

cars

Lotus Evija: 0-300 km/h σε λιγότερο από εννέα δευτερόλεπτα!

cars

Εντυπωσιακή η μείωση των ρύπων στα αστικά κέντρα της Ελλάδας – Νέα στοιχεία

cars

H επετειακή ενδυμασία για τη Ford Mustang Shelby

cars

Στα 145 εκατ. δολάρια το μπάτζετ των ομάδων της Formula 1 το 2021 (video)

cars

ΣτΕ: Το Δημόσιο πρέπει να επιστρέψει οριστικά σε Mercedes και BMW πρόστιμα ύψους 133,2 εκατ. ευρώ!

cars

Τα σενάρια επιστροφής της Lancia Ypsilon

cars