CARSNEWS
AUTONEWS

Toyota Supra 3000GT Concept. Εξερευνεί τα όρια με μία “JDM” αισθητική.

Έχουν περάσει 25 χρόνια από το εμβληματικό πλέον, TRD3000GT kit για την 4η γενιά της Supra και στην φετινή SEMA, η Toyota παρουσιάζει το αποτέλεσμα της δουλειάς της Toyota Customizing & Development: την GR Supra 3000GT Concept. Ένα πρωτότυπο που λειτουργεί ως φόρος τιμής στο αγωνιστικό παρελθόν της εταιρίας, δείχνει τις δυνατότητες της Toyota Customizing & Development και εξερευνεί τα όρια τόσο του αυτοκινήτου, όσο και της αισθητικής.

Από όπου και να δεις την Supra 3000GT Concept, το μάτι βρίσκει κάτι να σταθεί. Ο εμπρός προφυλακτήρας διαθέτει ένα νέο, χαμηλότερο splitter που εκτείνεται ως τα πλάγια με δύο πτερύγια να κατευθύνουν και να εξομαλύνουν την ροή του αέρα. Λίγο πιο πάνω, στο καπό, έχουν ανοίξει αεραγωγοί με το χαρακτηριστικό, τριγωνικό σχήμα ενώ κινούμενος προς τα πίσω, δεν θα μπορούσε να μην παρατηρήσει κάποιος τα φαρδύτερα μαρσπιέ και τις ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες. Στο πίσω μέρος δε, την παράσταση κλέβει η γιγαντιαία αεροτομή που συνδυάζεται με τον νέο προφυλακτήρα  που φιλοξενεί τις νέες απολήξεις της εξάτμισης της HKS για να δημιουργήσει ένα επιθετικό, σχεδόν αγωνιστικό αποτέλεσμα.

 

Όπως πάντα, το πακέτο συμπληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος που στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα σφυρήλατο σετ 19 ιντσών της TWS Motorsport οι οποίες “ντύνονται” με semi-slick ελαστικά της Toyo. Μέσα τους, “φωλιάζει το GT-S σύστημα πέδησης της Brembo που αποτελείται από δίσκους 380mm με 6-πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4-πίστονες πίσω ενώ το 3000GT Concept έχει εξοπλιστεί και με μία ρυθμιζόμενη της TEIN. Μέχρι εκεί φτάνουν οι επεμβάσεις στα μηχανικά καθώς ο 3-λιτρος, εξακύλινδρος εν σειρά, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας παραμένει εργοστασιακός. Στο εσωτερικό πάντως, βρίσκουμε ένα ζευγάρι Bride Xero CS καθίσματα καθώς και το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα που παρέχεται από την Pioneer.

Related Articles

Από τα €66.640 το Peugeot 508 PSE στη Γερμανία!

cars

Κάτι νέο ετοιμάζει η Jeep για τις 17 Νοεμβρίου.

cars

Audi. Στέφθηκε πρωταθλήτρια στο DTM

cars

Η νέα BMW 2 Series Gran Coupe ομορφαίνει με τα M Performance Parts.

cars

Pole to Pole: Ξεκίνησε η επική αποστολή για το ηλεκτρικό Ariya

cars

Νέο Toyota CH-R. Ανανεωμένο και με καινούριο μηχανικό σύνολο

cars

Έκπληξη από Λίβερπουλ: Αμορίμ το φαβορί για αντι-Κλοπ

cars

Subaru Levorg Prototype με νέο turbo 1800άρη κινητήρα!

cars

Η Porsche ερευνά πιθανή χειραγώγηση εκπομπών ρύπων!

cars