CARSNEWS
NEW MODELS

Verstappen για τα sprint: «Ένας αγώνας είναι αρκετός»

Με το επερχόμενο Grand Prix του Σάο Πάολο να φιλοξενεί τον τρίτο και τελευταίο αγώνα sprint εντός του 2022, και με δεδομένο ότι το 2023 θα γίνουν έξι τέτοιοι αγώνες, ορισμένοι οδηγοί εξέφρασαν την άποψή τους για αυτούς.

Ο Max Verstappen δηλώνει κάθετα αντίθετος στα sprint, κι εξηγεί αναλυτικά το γιατί:

«Δεν μ’αρέσει. Για μένα, αυτό το φορμάτ του τριημέρου δεν είναι ευχάριστο. Δεν με πειράζει που κάνουμε μόνο μία διαδικασία δοκιμών και πάμε κατευθείαν στις κατατακτήριες – μπορώ να πω ότι αυτό είναι και καλύτερο για μένα. Απλά δε μ’αρέσει το τριήμερο συνολικά όταν είναι έτσι.

«Όλη την ώρα μας λένε ‘μην τρακάρετε, απλά να είστε στην πρώτη τριάδα’. Για αυτό, αυτό δεν είναι αγώνας.

«Θα έπρεπε να έχουμε έναν αγώνα κάθε Σ/Κ. Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα υπάρχει με αυτό, γιατί έχουμε δει συναρπαστικούς αγώνες, δε χρειαζόταν να προστεθεί κι αυτό. Όλοι είναι υπερβολικά προσεκτικοί έτσι κι αλλιώς, γιατί αν παλεύεις για την 3η θέση κι έχεις επαφή, πέφτεις τελευταίος και ξέρεις ήδη πως ο αγώνας της Κυριακής θα είναι πολύ δύσκολος για σένα, οπότε δεν θα το ρισκάρεις. Και δεν είναι έτσι οι αγώνες.»

Από τη μεριά του, o Lewis Hamilton βρίσκει χρησιμότητα στην ύπαρξη αυτού του φορμάτ, αν και έχει να προτείνει ορισμένες αλλαγές στη διεξαγωγή του:

«Πιστεύω πως πρέπει να επιλέγουμε προσεκτικά σε ποιες πίστες θα γίνονται τα sprint. Μπορεί να δει κανείς που γίνονται τα περισσότερα προσπεράσματα και να γίνουν εκεί αυτοί οι αγώνες.

«Μ’αρέσει αυτό το φορμάτ, γιατί είναι κάτι το διαφορετικό. Είχαμε το ίδιο σύστημα από την Πέμπτη ως την Κυριακή δεν ξέρω κι εγώ για πόσα χρόνια.

«Δεν είναι κι οι καλύτεροι αγώνες, αλλά δημιουργεί κάποιες προοπτικές. Κάποιες φορές, όμως, δε γίνονται προσπεράσματα, οπότε θα πρέπει να μάθουμε από αυτό και να κάνουμε τα sprint σε πίστες όπως αυτή της Βραζιλίας, ή στο Μπακού.»

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To Triggo είναι ένα ηλεκτρικό micro car από την Πολωνία

cars

To Ford Bronco θα έχει και έκδοση Raptor με πάνω από 400 PS

cars

Ξεχάστε τα ηλεκτρικά hypercars των 2.000 ίππων λέει η Porsche

cars

BMW Σειρά 7 πέφτει στα χέρια Ρώσων και μετατρέπεται σε τετρακίνητο θωρηκτό (Video)

cars

Το Skoda Sport των 50 ίππων και ο παρ’ ολίγον θρίαμβος στο Le Mans

cars

Το Toyota Aygo δεν καταργείται και δεν θα είναι ηλεκτρικό

cars

H Merkel αρνείται μεγαλύτερη βοήθεια στις αυτοκινητοβιομηχανίες

cars

Nissan: Έτοιμη να παράγει μαζικά τμημάτα από ανθρακονήματα (βίντεο)

cars

Το Nissan LEAF RC των 327 ίππων “προσγειώθηκε” στην Ευρώπη!

cars