CARSNEWS
AUTONEWS

Volvo. Η τεχνολογία αυξάνει την ασφάλεια, όταν χρησιμοποιείται σωστά

Η αύξηση στη χρήση smartphone και οθονών αφής μέσα στα αυτοκίνητα κάνει επιτακτική τη συζήτηση για τους κινδύνους που κρύβει η απόσπαση προσοχής στη διάρκεια της οδήγησης. Ωστόσο, οι ειδικοί ασφαλείας της Volvo Cars λένε ότι οι περισπασμοί είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής και ότι η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηριχτούν οι άνθρωποι στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Η έρευνα της εταιρείας για την ασφάλεια και η προσέγγιση του ζητήματος μέσω της συμπεριφορικής επιστήμης υποδεικνύουν ότι η σύγχρονη τεχνολογία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί, εφόσον χρησιμοποιείται σωστά, να παίξει ενεργό ρόλο στη μείωση της απόσπασης προσοχής, να ενισχύσει την οδική ασφάλεια και να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι και πιο συγκεντρωμένοι οδηγοί.

Ορισμένοι ίσως πουν ότι όσον αφορά την απόσπαση προσοχής ένα αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1940 είναι πιο ασφαλές από τα σημερινά – άλλωστε, δεν διαθέτει οθόνη, συνδεσιμότητα για τηλέφωνο, ούτε καν ραδιόφωνο. Όμως αυτό δεν έχει σχέση με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα οι οδηγοί και η κοινωνία. Η Volvo Cars χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους της απόσπασης προσοχής, κατασκευάζοντας μερικά από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Για παράδειγμα, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας με αυτόματο φρενάρισμα και υποβοήθηση τιμονιού που έχει εξελίξει η σουηδική εταιρεία είναι σχεδιασμένα για να βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε να βοηθούν τους οδηγούς εάν χάσουν την αυτοσυγκέντρωση τους ή αφαιρεθούν στιγμιαία.

Στο εσωτερικό του νέου πλήρως ηλεκτρικού XC40 Recharge, μία προηγμένη τεχνολογία φωνητικού ελέγχου του νέου συστήματος ψυχαγωγίας και πληροφόρησης της Volvo Cars που βασίζεται σε Android επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγξουν τη θερμοκρασία, να ορίσουν έναν προορισμό, να επιλέξουν την αγαπημένη τους μουσική ή podcast ή απλώς να κάνουν μια τηλεφωνική κλήση – και όλα αυτά χωρίς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι. Η Volvo Cars πιστεύει ότι η απόσπαση προσοχής μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί με in-car κάμερες και άλλους αισθητήρες που εποπτεύουν τον οδηγό. Με τη χρήση αυτών των τεχνολογιών, εάν ένας ξεκάθαρα αφηρημένος (ή υπό την επήρεια μέθης) οδηγός δεν ανταποκρίνεται στις προειδοποιητικές ενδείξεις και ρισκάρει ένα σοβαρό, ενδεχομένως θανατηφόρο, ατύχημα, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να παρέμβει.

Αυτή η παρέμβαση θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον περιορισμό της ταχύτητας του αυτοκινήτου, την ειδοποίηση της υπηρεσίας βοήθειας Volvo on Call και, ως τελευταίο μετρό, την ενεργή επιβράδυνση και την ασφαλή στάθμευση του αυτοκινήτου. Η Volvo Cars σχεδιάζει να εξοπλίσει με αυτές τις κάμερες τα αυτοκίνητα επόμενης γενιάς που θα βασίζονται στην ευέλικτη πλατφόρμα της εταιρείας, SPA2.

The post Volvo. Η τεχνολογία αυξάνει την ασφάλεια, όταν χρησιμοποιείται σωστά first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ηλέκτρα – Spoiler: Ο Βρεττός ανακαλύπτει την παράνομη σχέση της Ηλέκτρας

cars

Η Ferrari «χρυσώνει» τον Σαρλ Λεκλέρκ με 50 εκατ. ευρώ ετησίως για να ανανεώσει ως το 2029

cars

Η Mercedes θα εγκαταλείψει το όνομα “EQ”

cars

Ξεκινούν οι Αγώνες Αυτοκινήτου του 2024

cars

Διέρρευσε το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500e!

cars

Η BMW δεν είναι οπαδός του ρετρό design.

cars

Volvo. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία

cars

Audi. Η λειτουργία των plug-in υβριδικών μοντέλων της

cars

Η Porsche παρουσιάζει νέο σύστημα infotainment.

cars