CARSNEWS
AUTONEWS

Έρχεται ηλεκτρικό Opel Mokka OPC το 2022.

Καθώς τα ηλεκτρικά αρχίζουν να διεισδύουν στην αγορά, θα πρέπει να συνηθίσουμε σιγά-σιγά να ακούμε ειδήσεις για επερχόμενα EV (Electric Vehicle) επιδόσεων και η Opel, που ανήκει στην οικογένεια του PSA Group, ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα με το λανσάρισμα του Mokka OPC κάποια στιγμή εντός του 2022. Αυτό δεν είναι απλά μία φήμη αλλά μία επίσημη δήλωση του managing director της “αγγλικής Opel”, της Vauxhall, σε γνωστό μέσο της χώρας.

Θα λανσάρουμε το Mokka OPC το 2022 και θα έχει ηλεκτρικό κινητήρα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως δεν είναι η κύρια είδηση καθεαυτή, αλλά η δευτερεύουσα καθώς απ’ ότι φαίνεται, η “καυτή” έκδοση της νέας γενιάς του Mokka δεν θα συνοδεύεται από κάποια αύξηση στην ιπποδύναμη.

Αν ρωτάτε σχετικά με την τελική ταχύτητα και την επιτάχυνση, είναι κάτι παραπάνω από αρκετές. Αλλά μπορούμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις διαφορετικά.

Πρόσθεσε ο Stephen Norman, γεγονός που σημαίνει ότι το Mokka OPC θα πρέπει να κάνει με το standard κινητήριο σύνολο του Mokka-e που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Nm ροπής και συνδυάζεται με μία μπαταρία 50 kWh. Καταλαβαίνουμε τους περιορισμούς που προκύπτουν σχετικά με την αυτονομία του αυτοκινήτου με την ίδια μπαταρία και μία ενδεχόμενη αύξηση της ιπποδύναμης ή την αύξηση του κόστους και του βάρους με την προσθήκη μίας μεγαλύτερης (αν αυτό είναι δυνατόν) αλλά 136 ίπποι σε ένα SUV που θα ζυγίζει περί τον 1,5 τόνο δεν φέρνουν στο μυαλό ένα “καυτό” SUV. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε από το Opel Performance Center να εστιάσει στην ανάρτηση, το πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης που είναι ευκολότερο να αποκτήσουν πιο σπορ χαρακτηριστικά.

Αυτό είναι, θα έλεγα, ένα όχημα με υψηλότερο επίπεδο επιδόσεων από αυτό που θα περίμενε κανείς. Θα έλεγα πως είναι ένα αυτοκίνητο επιδόσεων με την πιο ευγενή έννοια της λέξης – όχι ανόητες επιδόσεις. Δεν θα είναι πάντως ένα όχημα που θα ντροπιάζεται από την ST γκάμα ενός εκ των ανταγωνιστών μας.

Έχει ενδιαφέρον που ο κος Norman αναφέρει ονομαστικά τα ST της Ford καθώς το αντίστοιχο Puma με τους 200 ίππους και τα 320 Nm ροπής που επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα θα είναι δύσκολος αντίπαλος για ένα βαρύτερο και λιγότερο ισχυρό αυτοκίνητο – όσο ικανό κι αν είναι στις στροφές. Κατά τα άλλα, περιμένουμε από το Mokka OPC να φορέσει ένα πιο επιθετικό bodykit, μεγαλύτερες ζάντες ελαφρού κράματος και να εξοπλιστεί με τα ανάλογα διακοσμητικά στην καμπίνα. Γενικώς, αναμένουμε με ανυπομονησία για να δούμε τι μπορεί να κάνει η OPC στη νέα εποχή.

The post Έρχεται ηλεκτρικό Opel Mokka OPC το 2022. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας BMW M3!

cars

Ford E-Transit. Ο βασιλιάς των βαν είναι και ηλεκτρικός!

cars

Nissan. Σημαντική επένδυση

cars

Czinger 21C. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις…

cars

Volvo Cars. 50 χρόνια ζωής για την πιο σημαντική της ομάδα

cars

Volvo: Το επόμενο XC90 ίσως είναι το τελευταίο βενζινοκίνητο!

cars

Ford Mustang Mach 1. Με το μαγικό άγγιγμα της Shelby…

cars

Το Cupra Leon διαπρέπει στον “τάρανδο”. Το VW Tiguan… όχι και τόσο!

cars

Οι παραδόσεις της Mercedes-AMG One θα αρχίσουν το 2021 τελικά!

cars